Renault ar putea reinventa modelul R5

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Sambata, 14.01.2012
Inspirați de succesul unor modele cool ca Fiat 500, Mini sau Vw Beetle, Renault ar vrea să reinventeze modelul R5. Noul Renault 5 nu vrea să fie o mașină retro ci o nouă interpretare a modelului clasic din 1972.

Conform jurnaliștilor britanici de la Car Magazine, Renault vrea să intre pe piața modelelor cool. Inspirați de succesul unor mașini ca Fiat 500, Mini sau Volkswagen Beetle, Renault vrea să reinventeze modelul R5. Acest automobil ar urma să die introdus în gama Renault sub modelul Clio. Totuși, noul R5 nu va fi un model retro, spun ziariști de la Car. Li nu va fi nici o versiune hot așa cum era versiunea GT a celei de-a doua generație Renault 5. Renault vrea să creeze o interpretare modernă a originalului R5 din 1972.

Acest nou model s-ar alătura lui Twingo și vrea să revigoreze gama de modele Renault. Va fi desenat de șeful departamentului de design Laurens van der Acker și ar putea ajunge pe piață în 2016. Se pare că oficialii Renault au studiat și un proiect pentru reînviarea modelului R4 dar 5-ul a fost mai atractiv pentru factori de decizie de la Renault. Nu ne mai rămâne decât să așteptăm macar primele schițe ale acestui nou model pentru a ne face o idee asupra designului.

Via | Car

Comentarii (4)

  • Uitandu-ma la imaginea cu R5,m-a gandeam daca se potrivesc usile si parbrizul de pe Dacia 1300(Renault 12) ...
    10 8
  • R5 a fost predecesorul lui Clio!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Renault_5

    Poate sa se numeasca Renault R516
    R5 + 2016 = R516
    2 8
  • cineva
    @denon
    nu, nu se potrivesc.
    3 0
  • Da,am observat.Partea de sus cu geamurile este aproape identica dar jos sunt altfel indoite.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru