Renault este partenerul rusilor de la AvtoVAZ

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 10.12.2007
Compania rusa a ales Renault pentru a-i fi partener strategic, in dauna celor de la Fiat si General Motors.

Esential

25 % dintre actiunile AvtoVAZ au revenit grupului Renault.

AvtoVAZ a selectat grupul francez Renault drept partener strategic, caruia ii va vinde o participatie de 25%, potrivit companiei Rosoboronexport, principalul actionar al celui mai mare producator rus de automobile, transmite Mediafax.

"Renault a fost ales drept partener strategic, care va prelua o participatie ce ii va da dreptul sa intervina in deciziile conducerii", a declarat Valery Kartavtsev, purtatorul de cuvant al Rosoboronexport, companie care detine 75% din actiunile AvtoVAZ.

Pentru Renault, realizarea acestei tranzactii ar reprezenta o optiune pentru extinderea productiei modelului Logan. AvtoVAZ a anuntat anterior ca Rosoboronexport ar putea vinde 25% din actiunile producatorului auto unui investitor strategic rus si negociaza cu Renault, General Motors si Fiat vanzarea unei participatii similare.

Rosoboronexport intentioneaza sa pastreze o participatie de 25% plus o actiune, care i-ar da dreptul sa intervina in deciziile conducerii, potrivit legislatiei din Rusia. Restul de 25% din actiunile AvtoVAZ apartin unor actionari minoritari.

Comentarii (1)

  • Mda
    Mda, interesant. Macar nu ne facem probleme ca Dacia noastraar putea fi concurata de alta masina.
    Macar, vor face si rusii o masina la fel de proasta si poate pe mai multi bani. hihihihihi

    Renault suchs
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru