Renault Grand Scenic a obtinut cinci stele EuroNCAP

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Renault a anuntat oficial astazi ca noua generatie a modelului Grand Scenic a reusit sa obtina cinci stele pentru protectia adultilor la ultimele teste EuroNCAP.

Inainte ca EuroNCAP sa publice primele informatii despre cea mai nou sesiune de teste de siguranta, Renault anunta intr-un comunicat de presa ca noua generatie a modelului Grand Scenic a reusit sa obtina cinci stele pentru protectia adultilor. Performanta face ca Grand Scenic sa devina al 12-lea model din gama Renault care obtine cinci stele EuroNCAP.

Conceput pentru a fi exemplar in materie de siguranta activa si pasiva, noul Grand Scenic preia anumite elemente din gama Megane: dublu senzor de impact lateral, o inovatie inaugurata pe Laguna III, sase airbag-uri, dintre care cele dispuse in zona torace/bazin au camera dubla, Sistemul Renault de Protectie, care asociaza pretensionarea dubla, limitatorul de efort si dublul airbag adaptiv si tetiere de generatie noua.

Noul Grand Scenic este echipat in serie cu ABS si AFU (Asistenta la Franarea de Urgenta) si, in functie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu functie suplimentara de Control in Sub-Viraje (CSV).

via | Renault

Comentarii (9)

  • RENAULT - Nr. 1 in siguranta !
    E singurul constructor cu 12 modele de 5 stele la EuroNCAP :)
    10 2
  • aha
    caroseria e facuta special pentru aceste teste, daca maresti viteza la 81 km/h, e nasol rau de tot.

    < http://www.automobiletv.ro/event.php?id=216 >
    4 14
  • Aditza
    @LEE
    Nu ti se apre dubios ca nemtii fac teste si arunca cu noroi numai in masini care nu sunt germane??? Vezi si cazul logan, in care numai lege nu au dat ca sa interzica masina. Noroc ca neamtul de rand e chibzuit la buzunar si stie pe ce da banii. Mi-a povestit la un moment dat un neamt venit in Ro care s-a speriat de numarul de X5 si X6 vazut aicea faptul ca daca apari pe strada la el cu o masina de genul asta se uita lumea ciudat la tine intreband: care este scopul pentru care ai cumparat masina??
    10 2
  • siguranta...
    discutabile crash-testele actuale; in realitate masinile se comporta total diferit; exact ce spune si lee, urmariti testul de anul trecut cu laguna facut de adac. nu-i a bine.
    1 12
  • Renault produce in continuare cele mai sigure masini din lume!
    lee asta e un mare prost si e contagios ! ADAC (clubul auto german) daca vrea fie luat in serios si sa fie privit cu obiectivitate ar face bine sa testeze si modelele nemtesti in aceleasi conditii !
    10 4
  • eteeee.......
    Auzi si ce masini la peste 80 nu sufera o deformare mult mai mare fata de 60.Cumva raspunsul este masina japoneza ca daca e asta imi retrag cuvintele!!


    Hai ca m-am distrat
    1 1
  • multa stima pentru japoneze, dar din pacate nici ele nu pot suporta bine o forta a impactului la 81 km/h... nicio masina nu poate...
    3 0
  • Grand Scenic... 7 locuri ! :D
    2 0
  • Bravo Renault !
    Inovatie Renault
    Are dublu senzor de impact lateral, la fel ca si Laguna 3
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru