Renault-Nissan dezvolta o noua uzina in India

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 22.02.2008
Cei doi mari constructori vor construi in India o uzina capabila sa produca pana la 400.000 de unitati pe an.

Esential

400.000 de unitati pe an va produce uzina construita de Renault si Nissan la Chennai in India.
780 de milioane de euro va costa constructia fabricii Renault-Nissan.
2010 este anul in care se va demara o parte din productia uzinei indiene.

Alianta Renault-Nissan a semnat, vineri, un acord cu guvernul din Tamil Nadu, unul dintre cele 28 de state ale Indiei, pentru a construi o unitate de productie, in capitala Chennai. Investitia, a carei valoare va atinge 780 milioane euro la finalul proiectului, se va derula pe parcursul a sapte ani.

Uzina va avea o capacitate de productie anuala, finala, instalata de 400.000 de unitati si va fi dezvoltata in proportii egale de ambii constructori, Renault si Nissan. Complexul industrial care urmeaza sa fie construit va avea o suprafata de 270 de hectare si va asigura productia de automobile pentru cei doi constructori.

Pe langa fabricarea de automobile, Renault si Nissan vor produce, la Chennai, trenuri de rulare pentru autovehicule. Activitatea va incepe in prima parte a lui 2010 iar unitatea va produce automobile pentru piata indiana, dar si pentru export, potrivit acordului dintre Renault, Nissan si guvernul din Tamil Nadu.

Patrick Pélata, vicepresedinte executiv in cadrul Renault , a declarat ca "India este o piata care creste foarte repede si are una dintre cele mai bune retele de furnizori din lume.

De aceea, consideram ca India va juca un rol cheie in expansiunea Renault la nivel mondial.”

Folofindu-se de uzina de la Chennai, Renault vrea sa lanseze o linie de automobile destinata Indiei, motivat fiind de succesul inregistrat de Logan.

Taguri: Logan, Nissan, Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru