Renault: "Nu vom vinde Duster în SUA"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.09.2010
Prezent la inaugurarea Centrului Tehnologic de la Titu, Patrick Pelata, al doilea om din ierarhia Renault-Nissan, a infirmat informaţiile potrivit cărora Duster va fi vândut peste Ocean.

În ciuda faptului că jurnaliştii străini au primit cu braţele deschise SUV-ul Duster în preajma lansării acestuia iar Autocar a mers într-atât de departe încât anunţa o posibilă lansare a modelului românesc pe piaţa din SUA sub sigla Nissan, oficialii Renault dezmint această informaţie. Prezent la inaugurarea oficială a centrului tehnologic de la Titu, în judeţul Dâmboviţa, Patrick Pelata, al doilea om din ierarhia Renault-Nissan, a declarat că SUA şi China sunt ţinte secundare pentru Grup în acest moment.

"Nu plănuim lansarea lui Duster în Statele Unite ale Americii. Până să ducem discuţia în zone precum SUA sau China, să nu uităm că Renault se află în expansiune rapidă pe alte pieţe, cum ar fi Brazilia, Columbia, Argentina, Mexic, Rusia, Orientul Mijlociu sau Africa de Sud. Nu putem să forţăm intrarea pe alte pieţe la această oră, pentru că numărul de inginerii români, francezi şi coreeni nu ne ajung pentru a face totul suficient de bine", a declarat Pelata în faţa jurnaliştilor români prezenţi la eveniment.

În altă ordine de idei, există veşti bune pentru muncitorii uzinei de la Piteşti, care nu vor mai trece prin restructurări sau prin perioade cu activitate redusă în următorii ani.

Conform declaraţiilor aceluiaşi Pelata, toate scenariile pe care Renault le-a făcut până în 2012 şi mai departe arată că situl de producţie de la Mioveni va lucra la capacitate maximă. "Uzina de la Piteşti va activa la maximum de capacitate în continuare până în 2012 şi după acest an. Deocamdată ne concentrăm pe găsirea unor soluţii pentru a putea fabrica mai multe exemplare Duster, deoarece cererea este foarte puternică pentru acest model pe pieţele europene", spune oficialul francez.

 

Comentarii (8)

  • VALERIU
    duster
    poate ar fi bine sa preia si fosta platforma ARO
    17 0
  • Arges?
    Titu e in Dambovita, nu in Arges.
    12 0
  • @John
    Mulţumim pentru sesizare. S-a corectat.
    10 3
  • :)) motoarele disponibile la duster le folosesc americanii la geamurile electrice!!
    10 11
  • @rares
    Pana cand le-o taia teava seicii
    8 2
  • atunci lor folosi asta la tiruri si autobuze!:))
    si la masini sior pune pedale sa dea jos hamburgheri de pe ei!:))
    3 3
  • ha h a ha
    ha ha ha
    ...Rautaciosilor...ha ha ha
    2 1
  • clar
    oare de ce pe piata americana nu se afla nici un producator francez de automobile???
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru