Renault Twingo Eco2, rival pentru Panda Eco

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 23.07.2008
Renault a dezvoltat o versiune mai "curata" a propulsorului de 1.2 litri 16 valve, care emite doar 120g/km.

Esential

9950 de euro costa Renault Twingo Eco2 in Franta.
5.1 litri la 100 de km este consumul anuntat de oficialii francezi pentru Twingo Eco2.

Renault isi imbogateste gama vehiculelor ecologice cu o versiune mai "verde" a micului Twingo. Deja cunoscutul motor de 1.2 litri 16 valve si 75 de cai putere a primit o serie de modificari care ajuta la reducerea emisiile de CO2 si la scaderea consumul mediu.

Unitatea de control electronic a fost recalibrata iar rapoartele cutiei de viteze manuale au devenit mai lungi cu aproape 20%. Consumul scade astfel pana la o valoare de 5.1 litri la 100 de km in ciclu combinat iar emisiile de CO2 se reduc de la 135 la 120 g/km.

Noua versiune ecologica dezvoltata de Renault nu este singura alternativa economica din gama Twingo, francezii oferind micul hatchback si in combinatie cu motorul diesel de 1.5 litri dCi care se poate lauda cu emisii de doar 113 g/km. Pretul de pornire este insa mult mai mare.

Noua versiune pe benzina a micului Twingo ii va ajuta pe francezi sa se bata de la egal la egal cu Fiat Panda Eco. In Franta, noul Twingo Eco2 are un pret de pornire de 9950 de euro.

via | AutoBlog

Comentarii (2)

  • Si ce-i asa "eco"?
    Nu inteleg? Toyota Aygo, Citroen C1 si Peugeot 107 au consumul combinat 4,6% motorul de 998 si 68CP ceea ce mi se pare mult mai economic si mai puternic fata de cel renault.
    0 0
  • Mini-romanu'
    E moda ECO
    N-ai inteles nimik :o) ca dealtfel nici altii ...

    Au dat toti in mintea copiilor cu tactici "d'astia de 2 lei" de marketing infantil, care nu merg cu persoanele analitice insa prind la tzugulani.

    Ai dreptate, insa stai p'aproape sa vezi "tancurile" (adica SUV, SAV etc.) americane ECO (vezi doamne, in loc de 26 litri/100km in oras consuma cu 7% mai putin ca au umblat la etajarea vitezelor si la garda la sol etc.)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru