Renault Twingo RS va primi o ediţie specială Red Bull Racing RB7

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.05.2012
Renault a anunţat o ediţie specială a lui Twingo RS în cinstea parteneriatului cu Red Bull. Modelul rezultat se numeşte Twingo R.S. Red Bull Racing RB7.

Renault Twingo va primi o ediţie specială, numită R.S. Red Bull Racing RB7. Aceasta prezintă o combinaţie specială de culori, negru cu Sirius Yellow şi este echipat cu un şasiu Cup şi jante din aliaj de 17 inch. La nivelul interiorului, cabina are accente negre şi elemente contrastante galbene. Consola centrală este echipată cu o placă inscripţionată ”FIA 2011 World Champion”, numerotată individual pentru fiecare exemplar în parte. În ciuda asocierii cu Red Bull şi utilizării denumirii RB7, modelul nu este mai rapid decât un Twingo RS standard.

Propulsia este asigurată de o unitate otto de 1.6 litri care dezvoltă 133 CP şi 160 Nm. Modelul are un consum mediu de 6.5 litri la sută şi emite 150 de grame de CO2 pe kilometru. Cei de la Renault nu au anunţat nici pieţele pe care vor lansa acest model şi nici preţul său.

În standard, Renault Twingo RS pleacă din fabrică cu un şasiu Sport. În comparaţie cu acesta, şasiul Cup are o gardă la sol redusă cu 4 milimetri şi o suspensie mai fermă şi vine alături de un set de jante din aliaj de 17 inch. Renault Twingo RS a primit un facelift la începutul acestui an, modelul fiind echipat cu blocurile optice ale fratelui său mai cuminte, un eleron posterior, un difuzor de aer integrat în bara spate şi un interior modificat.

Posteriorul lui Twingo RS a primit şi el stopurile versiunii standard a lui Twingo.

Via | Worldcarfans

Comentarii (4)

  • amintiri
    R5 - RT-RS
    Micutza si dragutza urmasa (varianta 2012) a lui "Renault 5 Turbo" care bantuia prin competitii acum multi multi ani.
    16 1
  • RENO CAZAN
    tot cazan cu greieras e :X,din pacate, CA SI WC UP
    2 10
  • Una dintre cele mai fiabile masini contemporane. ADAC considera de multi ani nivelul de fiabilitate la Twingo ca fiind "bun" chiar "excelent". Versiunea RS ramane o pasare rara in industria auto.
    9 1
  • sergiu
    Masina de poponari
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru