Renault va produce 200.000 de vehicule electrice pe an, în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.06.2010
Renault intenţionează să atingă un prag de 200.000 de vehicule electrice produse pe an, în 2015. Francezii se bazează pe aportuladus de viitorul model electric Zoe, aşteptat în 2012.

Eforturile depuse de Renault pe segmentul vehiculelor electrice ar urma să se concretizeze începând cu 2015. Până atunci, constructorul francez va fi capabil să producă un număr de 200.000 de vehicule electrice pe an, informaţia fiind deja confirmată de surse din interior.

Se pare că cea mai mare pondere o va avea modelul electric Zoe, aşteptat să debuteze pe piaţă în 2012 şi să ascundă sub caroserie o platformă modificată a actualului Clio. Mignonul electric va însuma aproximativ 150.000 de comenzi pe an, în 2015, ceea ce justifică oarecum aspiraţiile de volum ale constructorului francez.

Renault mizează însă şi pe subvenţiile oferite de stat clienţilor de modele ecologice, ceea ce ar aduce şi mai mulţi clienţi în showroom-urile sale.

În aceste condiţii, în următorii cinci ani, producţia modelelor electrice ar urma să însumeze 5% din totalul vehiculelor asamblate de Renault la nivel mondial, în decursul unui an. Constructorul francez a refuzat să comenteze pe marginea acestor informaţii.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • bogdan
    electricele pe strada
    O VESTE BUNA !
    Asteptam primele flote pana atunci, ar fi frumos sa vedem LEAF si ZOE pe strada in 2012.
    9 1
  • Vortex66
    @bogdan
    Sau lasa..
    1 7
  • ...............
    ...............
    renault s-a dezvoltat foarte mult in ultima vreme si daca Dacia ramane la Renault nu ar fi exclus sa vedem pana in 2020 si o dacie electrica
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru