Replica Shelby pentru legendarul Ford GT40

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 05.05.2008
Americanii de la Shelby au creat o editia limitata a modelului Ford GT40 inchinata boss-ului companiei, Carroll Hall Shelby.

Pentru a celebra 85 de ani de la nastrea legendarului Carroll Shelby, compania Shelby a pregatit o editie limitata bazata pe modelul de curse Ford GT40.

Ford GT40 a facut istorie in cursa de 24 h de la Le Mans din 1966 cand a ocupat primele trei locuri. Shleby a pregatit o replica fidela din toate punctele de vedere legendarului model din anii ’60.

Spre exemplu, caroseria noului Ford GT40 este aproape similara cu structura monococa a vechiului bolid de curse. Singura diferenta existenta intre editia actuala sic ea originala consta in folosirea unui otel galvanizat.

Replica pregatita de Shleby va pastra, conform oficialilor americani, si caracteristicile tehnice ale modelului castigator in 1966 la Le Mans. Atat exteriorul cat si interiorul replicei Shelby prezinta in detaliu aceleasi caracteristici cu bolidul original.

Motorizarea modelului dedicat lui Carroll Shelby va fi asigurata doar de propulsoare ale companiei, varful de gama fiind compus din V8-ul Shleby 427FE.

Via | Carscoop  

Taguri: Ford, GT40, Shleby

Comentarii (2)

  • ba da nici macar sa-i scrieti corect numele lui Carroll Shelby nu sunteti in stare
    0 0
  • AndreiRN
    Moment istoric
    Primele 3 locuri de la Le Mans.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru