Rival pentru modelul Tata de 2500$

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 10.01.2008
Bajaj Auto, un rival indian al celor de la Tata a anuntat ca va dezvolta un model de 3000 de dolari mult mai competitiv.

Esential

3000 de dolari va costa versiunea de productie a conceptului prezentat de Bajaj Auto.

Nici nu a lansat bine Tata Motors cea mai ieftina masina din lume ca au si aparut primii rivali pe acest segment de piata. Concurenta vine din aceeasi tara, constructorul indian Bajaj Auto dezvaluind ieri un concurent serios pentru Tata Nano, care potrivit informatiilor oficiale va costa 3000 de dolari.

Desi este inca in faza de concept, prototipul gandit de Bajaj este echipat cu un tren de rulare, un sistem de franare si un motor care vor fi preluate fara modificari de versiunea de productie. Masina va fi produsa sub coordonarea aliantei Nissan/Renault/Bajaj, urmand ca cei doi mari constructori, francez si japonez, sa dezvolte propria versiune a conceptului low-cost.

Cel mai probabil, singurele modificari aduse versiunilor de productie sub marca Renault si Nissan vor fi la nivelul liniilor de design care se vor inscrie in filosofie specifica fiecarui constructor, celelalte caracteristici urmand a fi pastrate.

Desi conceptul se anunta a fi unul de succes, Bajaj mai trebuie sa astepte cel putin doi ani pana cand versiunea de productie va fi gata.

Pana atunci insa, rivalii de la Tata vor livra primul exemplar al modelului Nano in cel mult opt luni.

Comentarii (25)

  • masinute teleghidate
    vad ca indienii incep sa se intreaca in modele de jucarie,. sper sa le tina insa ptr ei, sa nu le prind pe la noi, ptr ca mi se par de toata jena.
    0 0
  • Adaptare
    Bravo indienilor ca creaza masini adaptate la piata lor si a Chinei. La peste 1 miliard de oameni in fiecare tara si la nivelul lor de PIB/locuitor masinutele astea probabil ca se vor vinde foarte bine.
    0 0
  • ambuteiat
    Aglomerati drumurile
    Asa fratilor, cat mai multe masini pe sosele cat mai mici si cozi interminabile cat mai lungi. Plecam de acasa la servici la 5:30 sa ajungem la 07:00 si plecam de la servici la 16:00 si ajungem acasa la 20:00 si ne culcam. Ce fericiti suntem, avem o masina care consuma putin:)
    0 0
  • mmmmmmmm
    Pt.ambuteiat....daca vrei sa ajungi mai repede la servici , acasa , de ce nu iei metroul ?Sau vrei niste sosele numai pt. tine ?
    0 0
  • daaaaaaaa
    de Aurel
    Pt ambuteiaj. Ce vrei, ca numai tu sa ai masina si altii ce sa faca? Sau vrei sosele numai pentru tine? Poti sa iei metroul daca nu mai ai loc de altii.
    0 0
  • Ciprian
    cat de cat bine
    Eu cred ca ar prinde chiar foarte bine si la noi o astfel de masina...mai ales cu salariile pe care le au majoritatea dintre noi, adik cel minim pe economie care e de numai 5,5...si uite asa romanul de rand ar avea cu ce se plimba macar o data pe saptamana ...in week-end de a merge la un gratar traditional cu mici si bere :)
    0 0
  • schumi
    Poluare....
    Fratilor mai ganditi-va si la poluare nu numai la dezvoltarea afacerilor voastre. Va dati seama ce prapad pt admosfera vor face aceste masinute care probabil se vor vinde in nr foarte mare ?
    0 0
  • aoooleeeuuuuu
    Sper sa nu se comercializeze si la noi. toti papagalii care vor face rost de 2-3mii euro isi vor lua masina si va fi vai de noi. si asa 50-60% din actualii proprietari de masini habar nu au sa conduca. mai bine suplinesc parcul ratb si metroul.
    0 0
  • JaJa-B
    mai frate...!!!!!
    bai lasatzi discutiile astea fara rost :))..nu e clar? daca nimeni nu o vrea nimeni nu o sa o cumpere..te obliga cineva sa cumerpi jucarii asa de scumpe? sa isi vanda marfa in tzara lor.in europa mashini de jucarie cat asta sunt mai ieftine :-?..cred ca sunt si mai bune :))
    0 0
  • JaJa-B
    oglinzile!!!
    FRATEEEEEEE :o:o:o:o .. asta are 2 oglizi laterale [acum am observat] :)))...le-au facut-o celor de la tata :)))..clar aici era diferentza de 500$ dintre cele 2 modele. in rest tot respectu pentru inginerii si lucratorii lor :)..au reusit sa faca ceva extraordinar. ce mult a evoluat industria jucariilor :)). in curand poate vor face si masini ;))
    0 0
  • redriver
    mai desteptilor........care sunteti !
    va dau 2500 dolari sa faceti si voi o masina.una noua adica.si sunt curios cat profit va ramane
    0 0
  • Nu poti interzice unor tari ca India si China sa se dezvolte industrial. Nu ai nici o baza sa le ceri sa se plimbe ei cu bicicleta in timp ce atat in SUA cat si in tarile europene e plin de masini, unele mai poluante decat altele (uita-te la BMW, Mercedes, Audi etc cu motoare de N litri pe bucata, sau vechiturile noastre cu motoare mici dar de pe vremea in care nu era nimeni interesat de poluare). Ma intreb cati oameni iau in considerare factorul poluare cand isi cumpara o masina.Din punctul de vedere al poluarii am fi si noi mai castigati cu masini mici, cu consum mic si grad de poluare redus.
    0 0
  • Marius
    Indienii au onoare mai multa decat francezii
    Ati remarcat ca indienii de la Tata Motors au promis o masina de 2500 de dolari si chiar au facut-o. Chiar la 2500 de dolari. La noi, francezii au promis ca fac o Dacie complet noua la 5000 de euro. Si? A iesit o Dacie care nici pe departe nu e complet noua si nici nu costa 5000 de euro, ci vreo 7000. Nu comentez cat de buna e masina Tata Nano si cat de bun e Loganul. E vorba de onoare aici si de respect pentru publicul larg. Indienii au dovedit ca au asa ceva in vreme ce sefii de la Renault nu.
    0 0
  • Sunt tari
    Ei produc masini noi nu.Nu stiu cine e Tata Nano dar oricum e o firma mica,pe cind la noi cu ditamai dacia la pitesti nu am scos o masina originala am vandut-o, ce stim noi mai bine sa facem, asa ca nu va mai luati de indieni.
    0 0
  • JENIBIL
    cu chestiile astea nu o sa fie decat mai multi morti pe sosele... daca nu ai bani de o masina, repet o MASINA, mai bine mergi cu mijloacele de transport :) sunt mai sigure.
    0 0
  • click aici pt imaginea marita..
    Ce porcarie..., unde e marita?
    0 0
  • bravo
    este un bun inceput si la ei,am vazut si eu niste poze din anul 1985 la bucuresti ,2,3 masini in parcare [trabant ,daciii]sa vazi acuma ,cei de la primarie nu a vazut asta inainte sau sunt inca acolo la anul respectiv, dar ce sa faci voi ati alles
    0 0
  • e vorba de piata de desfacere
    Salutare. Nu va faceti griji, nu o sa aveti ocazia sa cumparati acest gen de masinute prea curand. Bataia cea mare nu e pe piata din Europa sau America bataia e pe piata de acolo. Faceti un calcul simplu, populatia Chinei si a Indiei sunt undeva la jumatatea populatiei globului. Aia majoritatea au biciclete si scutere. Pe aia vor sa ii motorizeze cu masinile astea nu pe europeni sau americani. Ganditi-va numai, 10% din piata aia daca ating si nu au nevoie de Europa si America ca le-au iesit calculele. Iar pentru pietele din Europa si America niciodata nu vor vinde asa ieftin. De ce? Pai dar europeanul si americanul are un anumit standard de viata nu traieste pe 100 de dolari pe luna asadar are de unde da mai mult pe o masina. Concluzia? Pai daca are de unde, ii vor vinde mai scump daca nu are de unde nici o problema il imprumuta bancile. Asadar e doar un calcul simplu de piata cui, cu cat si cum ii pot vinde. Credeti ca Loganul nu putea fi vandut la 5000 de euro? Cu siguranta dar din calcule a reiesit ca se va vinde si mai scump de atat, marja de profit mai mare. Si s-a vandut ... calculele au iesit.Cele bune.
    0 0
  • Gabriels
    IPOCRITILOR...FITZOSILOR
    Poluare....de schumi (11.01.2008, 09:20)Fratilor mai ganditi-va si la poluare nu numai la dezvoltarea afacerilor voastre. Va dati seama ce prapad pt admosfera vor face aceste masinute care probabil se vor vinde in nr foarte mare ?aoooleeeuuuuude AAA (11.01.2008, 09:34)Sper sa nu se comercializeze si la noi. toti papagalii care vor face rost de 2-3mii euro isi vor lua masina si va fi vai de noi. si asa 50-60% din actualii proprietari de masini habar nu au sa conduca. mai bine suplinesc parcul ratb si metroul. .....Da, ma refeream la ....schumi, pe care il doare tare poluarea...cica.De fapt vorbeste asa...ca sa se auda...cica..sa nu ne gandim numai la dezvoltarrea afacerilor noastre....omul asta gandeste? Adica afacerile celor din Romania se vor dezvolta cu aceste masini??? Nu are rost sa polemizez cu acest schumi...e jenant.pierdere de timp. Acum sa vedem ce este cu acest "misterios" AAA.Scumpule...cum adica "toti papagalii?"...Adica cei ce nu-si permit o masina de boier..cum probabil ca ai tu...sau numai dai impresia ca ai...sunt papagali? De cand? Doar pentru ca spui tu? Prin ceea ce ai scris acolo...demonstrezi doar ca tu ESTI PAPAGALUL...indiferent daca ai sau nu bani. In rest...masina e draguta.Mai draguta decat alte 5-6 micute care costa incepand de la 4 ori in sus pretul acesteia.Si ca siguranta...daca nu esti atent (tu sau participantii la trafic)mori in ea..la fel ca in Fiat seicento, Tico,Smart,....si multe altele pe care le cunoasteti si voi.Hai sa fim seriosi...va fi o lovitura pe piata auto, deoarece sunt ieftine....si sunt totusi masini...nu biciclete.Merg patru persoane....nu te ploua...costa putin....consuma si mai putin...sunt ideale pentru marile orase.Hai sa nu fim ipocriti.E ceva bun pentru noi...marea majoritate care nu dispune de multi bani...dar vorba cuiva de mai sus...ar vrea sa aiba ceva cu care sa-si scoata familia la un gratar...si eventual sa mearga la munca...la plimbare...si de ce nu intr-un concediu.OK?
    0 0
  • mai sus
    @Gabriels. Bine spus si gandit!!! Toti care au vorbit inaintea ta sunt o gramada in tara asta (tari in spatele monitorului).! Daca i-ai asculata la telefon ai auzi probabil niste voci de tzanci infantili care abia au trecut de salutul cu "saru'mana".!
    0 0
  • in completare
    pentru a nu ma repeta si strict pe acest subiect, am scris in topicul "OFICIAL: Tata Nano, masina de 2500 de dolari!" punctul meu de vedere care sprijina cele zise un pic mai sus de catre "Gabriels" si chiar mai mult.
    0 0
  • mereti si impuscativa
    mai fraierilor ,roaba de dacie din anii 70-90 cum e bai???nici makar nu poti avea siguranta in ea asa de prost e facuta ,sa nu mai povestim de logan care e un cotetz de gaini ca voi romani imputiti si fara minte!!!!tat bagati de vina poluaza mult,coaja aia de dacioe nu poluaza,nu pe dracu scoate fum de poti afuma slanina,dar e buna k dacia noastra e originala e traditionala...pe naiba e o prostie toata dacia e penala inclusiv loganul.va laudati k ce masini aveti kand -incolo sunteti nistre penali fara minte si cu multa lauda fara niciun rost
    0 0
  • Johnysys
    cat despre poluare
    Puteti sta linistiti in privinta poluarii. RAR a anuntat ca incepand cu anul asta nu inmatriculeaza masini noi, repet nu SH noi, decat cu norme de poluare minim euro 4. So....va certati degeaba, masina asta nu o sa fie pe la noi. :)
    0 0
  • Ups....revin la afirmatia de m
    Johnysys
    Se pare ca modelul Tata este euor 4. Ups. :))
    0 0
  • remember lastunul[dacia 500]
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru