Rolls Royce ar putea lansa un Phantom electric in 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 20.11.2009
Producatorul britanic de modele de lux Rolls Royce ar putea dezvolta o versiune 100% electrica a lui Phantom, pe care o va prezenta peste un an.

Conationalii celor de la Rolls Royce, britanicii de la Autocar, au anuntat ca producatorul englez de masini de lux ar putea dezvolta o versiune electrica a lui Phantom. Acest model ar putea fi prezentat in urmatoarele 12 luni si va beneficia de un tren de rulare si propulsie 100% electric. Cei de la Rolls Royce au ales acest model in urma unui studiu care a evaluat modul in care proprietarii de Phantom isi utilizeaza masina.

Se pare ca proprietarii de Rolls Royce Phantom au intotdeauna sofer si folosesc masina pe distante scurte si medii. Tocmai de aceea, performantele lui Phantom nu sunt esentiale in cazul versiunii electrice, iar modelul nu trebuie sa aiba neaparat o autonomie deosebit de mare. Masa si dimensiunile bateriilor lui Rolls Royce Phantom EV nu vor afecta confortul pasagerilor, iar pretul superior al unui asemenea model nu va fi o problema pentru clientii Rolls Royce.

Cei de la BMW Group, detinatorii marcii Rolls Royce, vor oferi prima serie de Phantom EV in regim de leasing, iar productia va fi limitata la un numar redus de exemplare. Avantajul productiei unei versiuni cu zero emisii a lui Phantom le scade media de noxe la nivel de gama a celor de la Rolls Royce, lucru esential pentru urmatorii ani.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru