Rolls Royce Ghost - tuning opulent şi grotesc de 3 milioane de dolari

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.04.2012
Fenice Milano va modifica un exemplar Rolls Royce Ghost pentru un client din Orientul Mijlociu. Maşina va fi acoperită cu aur de 24k şi o vopsea purpurie, suficient pentru a urca preţul "kitului" la 3 milioane de dolari.

Pentru cei care nu se mulţumesc cu exclusivismul şi exotismul unui Ghost standard, există tuneri precum italienii de la Fenice Milano care au soluţia unei maşini unice. Recent, peninsularii au făcut publică intenţia lor de a modifica radical un Rolls Royce Ghost, la cerea unui client extrem de bogat din Orientul Mijlociu.

Nu vă aşteptaţi la un tuning de bun gust, pentru că viitorul client a vrut ceva care să iasă în evidenţă cu orice preţ, chiar şi cu preţul penibilului.

Limuzina va avea o caroserie finisată în culoarea purpurie, adică mov pe înţelesul tuturor, perfectă pentru contrastul cu elementele placate din aur: capota, grila impunătoare, extensia spoilerelor faţă şi spate, pragurile laterale, jantele şi carcasele oglinzilor.

Metalul nobil şi opulent se regăseşte şi în interior, acolo unde plachează planşa de bord şi vine inserat în volan. Toate materialele sunt alese cu grijă şi au preţuri exorbitante. Tocmai asta face ca preţul final al pachetului de tuning propus de Fenice MIlano să ajungă la, nici mai mult nici mai puţin, de 3 milioane de dolari.

Italienii au declarat că vor avea nevoie de 12 luni pentru a finaliza exemplarul unic, alături de care vor oferi cadou şi o geantă creată special.

via l carscoop

Comentarii (15)

  • un oarecare
    La naiba si cu bogatanii astia, cred ca te plictisesti rau cand ai prea multi bani:))Bravo lor, mi-as dorii si eu unul!:D
    11 12
  • Cei din Orientul Mijlociu au totusi cocalarii lor........!
    22 2
  • opulenta este rezultatul lipsei de:educatie cultura si respect...aceste persoane care se regasesc si pe plaiurile mioritice ar trebui duse intr-o cruaziera pe un vapor de carton....si in nici 24 de ore am avea o crestere economica considerabila....
    15 5
  • @SaabCuantic
    Mai bine ma retrag pana nu ma cauta cineva pe acasa.. :)
    0 2
  • @Adi
    Lasa, amice, nu fii suparat ca ti s-a rupt si tie caruta in drum ca si mie; noi sa fim sanatosi, caci caruselul cu nababi se invarte in continuare si GM (General Motors, evident) isi vede nestingherit de treaba mai departe ;)
    5 1
  • Cristi
    mov?
    Pt femei prea invarsta sa mai poarte coloarea prostiei(roz).La barbati ma degusta si mai mult.Se cerea a fi ceva excentric...aurul pe capota e deja banal. Este diferena intre a nu avea ce face cu banii si prostie, sau poate nu inteleg eu arta...Este adevarat ca nimic nu arata mai mult opulenta decat investiitia unei sume imense de bani in ceva inutil si eventual inestetic (care poate deveni rapid un trend). La cat mai putine "exemplare" din regnul omenesc a caror IQ sa le dicteze ca aceasta est o idee buna de achizitie (nu ma refer la cei care au creat-o, ma repet: prost nu e cel care vinde).
    3 0
  • Rols Crow...
    Arabu' tot tigan!
    9 1
  • @ ian
    Imi pare rau sa ti-o spun dar statul pe net este rezultatul lipsei tale de cultura. Da-mi voie sa te luminez: "OPULÉNȚĂ, opulențe, s. f. (Livr.) Bogăție, belșug, abundență. – Din fr. opulence, lat. opulentia. " (sursa: Dictionarul explicativ al limbii romane). Acum ca ai aflat ce inseamna opulenta sper sa-l folosesti corect data viitoare.
    Ah..si CROAZIERA, nu "cruaziera".
    3 3
  • @ian
    Vrei sa spui extravaganta (excentrc). Opulenta e de bine :)))
    2 0
  • "Mai degraba va intra o camila printre urechile acului decat un bogat in..."
    M-am nascut cu un mare handicap psihic: nu ma tenteaza niciodata "El Dorado" din lumea putreziciunii noastre (spirituale), adica "bani cu cisternele" nu stiu, nu pot si nu vreau sa agonisesc nici daca ar creste in pom fara sa-mi solicite nici o energie...Acesta-i adevarul; cine ma cunoaste in substanta, stie ca eu nu mestec brasoave. Stiu ca multi ma vor acuza de lipsa de modestie, dar, din proprie experienta, am inteles ca oamenii saraci pur si simplu n-au cu ce sa se laude, nici daca ar incerca :D

    Intamplarea din articol a impins barierele neverosimilului inspre sideralul nebuniei! Respectivul "ciumeg" din desert (nu numai cel fizic...) ar trebui sa planga toata ziua imbracat in sac si cu cenusa turnata in cap, fiindca dansul nu-si da seama ca "reuseste" sa huleasca pana si preceptele islamice despre chibzuinta, cumpatare si buna cuviinta...

    Il felicit la superlativ pe autorul articolului pentru faptul temerar de a "sari" peste pedanta tipic jurnalistica, fara sa zaboveasca, pentru a condamna in mod public, mai mult sau mai putin voalat, un asemenea gest inconstient, care eminamente sfideaza starea materiala deplorabila a MILIARDELOR de "defavorizati ai sortii" (oare chiar sa soarta in sine sa fie vinovata?...). Cum precizam deunazi, nu-i compatimesc pe acestia din urma din anumite motive, dar nici nu pot sa asist impasibil la puseele gratuite de batjocura neo-chiabureasca la care sunt supusi neincetat...

    As fi ipocrit sa nu recunosc ca aceasta limuzina modificata este frumoasa, in sens exuberant, dar...nu-ti poate folosi in nici un mod si in nici un sens la evolutia ta morala! Da, asa cum remarca amicul @slv83 (fa-ti cont, te-am mai rugat, ce-o fi atat de greu?!), cocalarismul actual nu cunoaste granite geo-etno-lingvistice! Il citez in context pe solistul vocal de la "Codu' Penal" - Shoby (sper ca am scris corect) - "Vorbiti de criza; ce criza? ca banii sunt in valiza!"...Si, ghici, primordial cu si pentru asemenea specimene se construiesc de zor Noua Ordine Mondiala si Guvernul Mondial...Ca sa-l parafrazez si pe un scriitor bisericesc omnicunoscut de la noi - Nicodim Mandita - "Se inseala amarnic prea puternicii pamantului, daca ei cred ca vor fi de-a pururi stapanitori peste averile pe care le-au strans, (indiferent daca) cu dreptate sau cu rapire"...

    De gresit, gresesc insa si (i)responsabilii firmei de tuning, si inca enorm, dar nu ma uimeste rapiditatea cu care au dat curs solicitarii, deoarece au apus de mult vremurile...constiintei (un cuvant extrem de accesibil tuturor pamantenilor, dar, in majoritatea cazurilor, numai prin prisma verbala!). Vorba aceea: in ziua de azi, nu se mai duce nimeni la politie ca sa predea o prapadita de bancnota gasita pe strada, daramite sa refuzi o oportunitate ametitoare financiar precum cea provocata de clientul care isi dezonoreaza thawb-ul...

    @8hz, @ian nu se referise la semantismul cuvantului "opulenta", ci la concursul de factori sociali si psihologici care conduc la nasterea celei mai nefericite situatii umane din ziua de astazi, pe deasupra si omniprezenta, si anume cea de ravna patologica a cantitativului si a calitativului avutiilor, oricum necuvenite nici unui muritor, deoarece Insusi Creatorul nostru ni le-a pus in vedere - si nu o singura data - ca vrednice de anatemizat oriunde si oricand pe planeta aceasta zbuciumata...Dar probabil ca n-ai fost atent la un aspect filosofic atat de simplu din dorinta acerba de a "da peste bot", cu orice chip, celor "inferiori" tie, o "boala" cvasi-incurabila care s-ar putea sa ne arunce in strafundul tuturor iadurilor, daca nu ne straduim sa ni-o constientizam si sa ne oprim la timp...Avem inca foaaaaarte multe de invatat despre "implementarea" (sic!) in fapte a crestinismului, varianta "in duh si in adevar"...Deci nu i-am luat apararea lui @ian, ci..."da-mi voie sa te luminez".
    3 1
  • adi,nici tu nu mai inteles...daca aplici un principiu simplu -adica nu poti pune undeva ceva la infinit daca nu iei din alta patre -si .....deci in acest context termenul ,,opulenta..are o conotatie nu tocmai ...ortodoxa ...dar ma rog nu cred ca e cazul de lectii de filologie...
    3 0
  • @SaabCuantic
    Nu cred ca nenea ala il doare de ce spun altii despre el. Iar nu cred ca a facut masina sa iasa in evidenta ca sa faca in ciuda cuiva ci pur si simplu asa ii place lui.
    2 0
  • @CCC
    Ba o face si ca sa-i parleasca de oftica pe unii sau pe altii! De obicei, este scris in natura firii umane ca, atunci cand primesti un cadou deosebit, sa vrei sa le starnesti invidii celor care nu-ti plac si totodata sa te bucuri laolalta cu cei apropiati, fara insa a-i face si partasi la intrebuintarea efectiva a acelui cadou, care - nu-i asa? - iti este destinat exclusiv tie, "prin definitie". Pana la urma, fiecare este liber de Sus sa puna in aplicare orice-i trece prin debla, dar, ca iubitor statornic de masini, te cam doare sufletul cand constati ce inteleg unii prin pasiune auto...Si sa nu uitam dictatura...neamului prost, care, astazi, pretutindeni, n-are nici identitate etnica, nici culoare politica...Deci "ura de clasa" n-a insemnat un concept comunist, ci un adevar strasnic, universal valabil, care, "evoluand" cot la cot cu tehnocratia, a adus lumea actuala in pragul unei debandade morale acute, a carei existenta certa este, culmea, negata vehement tocmai de catre aceasta lume molatica dedulcita profund cu pacatul, care nu intrevede nici o sansa logica de remediere...Iar daca noi vom tacea, pietrele vor striga. Cat de curand, va suna ceasul trezirii din nefiinta narcotica spre care ne impinge ranjind caracatita absconsa a globalizarii...Si, dupa cum se pare, grecii se vor destepta primii!
    1 2
  • @SaabCuantic Nu mai generaliza....cum tu esti fixist pe SAAB asa si
    aia sunt pe Rolls placat cu aur. Tot una e numai ca la alt nivel.
    3 0
  • Chiar nu-i totuna!
    Mai mult de 55 000 de euro nu poti da pe un SAAB, nici daca ai cere maximum de optiuni pentru cel mai avansat model (9-5). Apropo de Ghost-ul arabului, intuiesc ca multi mioritici ar tanji dupa o "capodopera" asemenea...Eu n-am nimic cu masina in sine, dar omul se va alege cu un kitsch realmente tiganesc; de altfel, cred ca dansul se numeste Bulan Al Tzigaan :)
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru