Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Rolls-Royce va lansa un SUV în 2018: Cullinan

Publicat Joi, 17.09.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 5
Rolls-Royce va lansa un SUV în 2018: Cullinan - Poza 1
Rolls-Royce a venit la Frankfurt cu noul Dawn. La scurtă vreme după prezentarea decapotabilei, oficialii mărcii au confirmat lansarea primului SUV Rolls-Royce în 2018. El se va numi Cullinan.

SUV-ul Bentley este în mod evident numărul noi. Rolls-Royce face cele mai bune mașini din lume și SUV-ul nostru va fi numărul unu atunci când va fi lansat. Vom avea o mașină grozavă, un Rolls-Royce autentic.

Torsten Müller-Ötvös
Șeful Rolls-Royce
Rolls-Royce Cullinan va fi primul SUV al mărcii din Goodwood și va debuta în 2018, titrează englezii de la Auto Express. Potrivit publicației britanice, care l-a intervievat la Salonul Auto de la Frankfurt pe Torsten Müller-Ötvös, CEO-ul Rolls-Royce, compania din Goodwood a reconfirmat intenția de lansare a unui SUV în gama sa, iar debutul variantei de serie va avea loc peste trei ani. Cei de la Rolls-Royce nu vor să folosească denumirea de SUV pentru Cullinan, fiind preferat termenul de "vehicul tot teren".

Până de curând, cei de la Rolls-Royce au prezentat numele "Cullinan" drept numele proiectului prin care inginerii mărcii se referă la viitorul SUV al companiei, dar șeful brandului din Goodwood a decis că acesta este potrivit și pentru mașina de serie.

Declarația celor de la Rolls-Royce a venit în contexul lansării variantei de serie a primului SUV de la Bentley, celălalt brand de lux din Regatul Unit. Rivalii din Crewe prezintă modelul Bentayga drept "cel mai bun SUV din lume", dar șeful Rolls-Royce, întrebat de cei de la Auto Express ce părere are despre această afirmație, a declarat că modelul de la Bentley este "în mod evident numărul doi în lume, deoarece Rolls-Royce oferă cele mai bune produse din lume și SUV-ul nostru va fi cel mai bun din lume atunci când va fi lansat", a completat Torsten Müller-Ötvös declarația sa.

Poveşti auto: Rolls-Royce şi Bentley. Destinul curios al "gemenilor" britanici

Urmareste Automarket
Cei de la Rolls-Royce n-au venit la Salonul Auto de la Frankfurt doar pentru declarații, marca britanică deținută de BMW Group prezentând noul Dawn, un model descris drept cea mai silențioasă decapotabilă din lume.
Șeful Rolls-Royce se declară încântat atât de reacțiile primite la prezentarea acestui model, cât și de lista lungă de comenzi pentru noul Dawn. Cei de la Rolls-Royce au anunțat că vor livra modelele Dawn în ordine descrescătoare, în funcție de cât de mare este avansul achitat de client.

Rolls-Royce Dawn: imaginile și informațiile oficiale ale celui mai seducător model al englezilor

Via Auto Express


Comentarii (5)

  • Scorpionul_negru
    Cu siguranta o sa fie un SUV grozav si nr. 1. Rolls se respecta si nu poate face o masina mai slaba ca un Bentley sau altceva de pe piata. De fapt asa a fost mereu. RR nr. 1 si Bentley nr. 2.....
    ps. numele mi se pare neinspirat. Mai bine sa se numeasca Shadow de ex.
    7 9
  • desi nu era neaparat necesar din punct de vedere ”cultural”, se pare ca din punct de vedere ”prozaic” este... si daca tot s-au hotarat sa-l faca si sigur va fi foarte performant, sa speram ca designu-l va fi ”haute couture” si nu ”pret a porter” asa cum este grosolania asta de Bentley...
    7 6
  • Macar bine ca Ferrari tine capul sus si spune NU prostitutiei. HAi sa fim seriosi, un Rolls suv? Cu siguranta ca se va vinde dar chiar nu mai tin deloc la prestigiu?
    6 3
  • nu vinzi nu ai paine
    7 0
  • parca spuneau ca nu e stilul lor sa se dea pe suv-uri
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru