Romeo Ferraris a creat un Fiat 500 1.4 Turbo de 360 CP!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.11.2009
Romeo Ferraris a creat o versiune de 360 de cai a lui Fiat 500 plecand de la versiunea Abarth a modelului italian. Sub capota se afla acelasi 1.4 Turbo!

Cea mai puternica versiune Fiat 500 existenta in lume in acest moment, 500 Abarth Romeo Ferraris, va participa la cursa de anduranta de sase ore de la Vallelunga (Italia). Varianta imaginata de tunerul italian Romeo Ferraris dispune de o versiune modificata radical a motorului turbo cu patru cilindri de 1.4 litri, dezvoltand nu mai putin de 360 de cai putere.

Cursa de la Vallelunga va avea loc in 22 noiembrie, exemplarul 500 modificat urmand sa fie pilotat de o echipa formata din Aldo Cerruti, Michela Cerruti si Mario Ferraris. Modelul dispune de un design creat special pentru rularea pe circuit, eleronul posterior proeminent fiind cel mai clar exemplu in acest sens. Aditional, 500 Abarth Romeo Ferraris dispune de spoilere modificate si de o vopsea negru mat speciala care acopera caroseria in putinele zone in care aceasta nu a fost inlocuita cu panouri din fibra de carbon.

Nu este singura versiune 500 radicala realizata de tunerul italian Romeo Ferraris. Acum doua luni, acesta anunta o varianta de strada de 260 de cai a modelului Fiat.

Aceasta a fost botezata Monza si a fost construita in doar 10 exemplare inseriate.

via | Carscoop

Comentarii (2)

  • wow
    adica pf.... asta dupa logica: pune o turbina cat mai mare si intareste blocul si restul componentelor... Tind sa cred ca va fi mai putin fiabil decat Ford-ul RS200.... cunoscatorii stiu de ce.
    4 6
  • :))
    Foarte caraghios arata... oare nu ar fi bine sa-i puna si niste roti ajutatoare? Oare asta sa fie raspunsul la intrebarea: Cati cai se pot inhama la o caruta? Maxim... :D
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru