Rusia: Uzina Lada va produce Dacia Logan cu sigla Nissan

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Constructorul rus, aflat în prezent sub conducerea Renault, va produce la uzina din Togliati modelul românesc Dacia Logan, vândut însă sub sigla Nissan.

Renault va începe să îşi extindă influenţa în Rusia, după ce a cumpărat 25% din acţiunile celebrului constructor Lada, simbolul industriei auto din fosta Republică Sovietică. Constructorul francez va încerca mai întâi să pună pe picioare uzina de la Togliatti, care a servit de-a lungul timpului asamblării modelelor Fiat şi, din 2001, a celor General Motors.

Importanţa uzinei a fost subliniată de însuşi Vladimir Putin, premierul Rusiei, care a refuzat sa disponibilizeze oameni, în ciuda crizei economice. Mai mult decât atât, fostul preşedinte rus a aprobat un împrumut de 930 de milioane de euro şi a cumpărat un exemplar Lada Niva pentru a-şi arăta sprijinul. Tot el a facut apoi presiune asupra alianţei Renault-Nissan, pentru a redresa situaţia constructorului rus.

Se pare că Renault a ascultat avertismentele fostului preşedinte şi a ajuns la un acord cu guvernul local pentru producţia unui nou model în cadrul uzinei de la Togliatti. Este vorba despre sedanul low-cost Dacia Logan, care va fi însă asamblat sub sigla Nissan.

Autorităţile vor susţine financiar proiectul Renault pentru a asigura locuri de muncă în cadrul uzinei ruseşti.

În acest moment, Logan este vândut sub marca Nissan în Mexic, unde este cunoscut de publicul local sub numele de Aprio.

via | autoblog

Comentarii (9)

  • dragut
    si prin acest lucru ne este demonstrat cata patenta are Romania pentru marca Dacia.. Logan.. va salut
    7 6
  • urat... nu cred ca e frumos ce fac "francezi"...din cate stiu, in rusia marca Dacia e cunoscuta! de ce era nevoie sa puna un alt brand?
    7 1
  • logan de succes!
    Loganul va ajunge ca dacia 1310 :), o sa imbatraneasca low-cost sub aceeasi carcasa. Asteptam rusii sa ne vanda sigle de nissan. II doresc viata lunga loganului pe orice meleaguri ca nu se stie cand vom fi constransi sa ne luam una.
    2 3
  • Loganul nu era deja vandut in Rusia sub sigla Renault? Acum va fi si Nissan?
    4 0
  • adrian
    f tare
    asta e f tare!astept loganul cu sigla ferrari sau jaguar facute prin i-le capului verde!
    1 3
  • daca o sa se produca in turcia ,stiti cum o sa-i spuna?TOFAS...
    2 3
  • Aston Martin DBlogan
    nu ma mir, are vreo 5 denumiri pe globu asta, aproape cate una/continent..Astept parerea patriotilor care urlau din zi si pana-n noapte cat se mandresc ei si cum cumpara ei orice facut de Dacia ca e facut cu sangele poporului roman.
    Dar faza asta nu poate decat sa-i bucure pe posesorii de Dacia.Acuma cand se face misto de ei repede dau buzna in piata, cumara o sigla ori de renault ori de nissan, pentru cei instariti vor fi disponibile steme de Infinity si repede o sa dea replica: "ce-i boss? care-i baiu? am nissan, sunt smecher, si daca si asa razi de mine, maine o sa am Infinity"
    LUX.
    4 1
  • @as21ro
    Nu stii ... In Rusia Dacia e chiar necunoscuta. La rusi am reusit sa vindem de-alungul timpului doar mobila si haine de blana. De altfel este foarte greu de penetrat o piata pe care in top 3 ca si numar de masini vandute se afla marci autohtone, cu o marca low-cost. Ceea ce ma mira este faptul ca modelul din imagine este al Loganului vechi si nu al face-liftului care se vinde in Romania
    1 1
  • ionica
    Aia e o poza a Loganului care se face in Brazilia pentru Mexic
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru