Ruşii de la AvtoVaz vor face modele proprii pe baza Daciei Logan

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 22.07.2010
Platforma actualului Dacia Logan va fi folosită de ruşii de la AvtoVaz pentru dezvoltarea unor modele proprii destinate pieţei locale.

Esential

1 miliard de euro se va investi în dezvoltarea AvtoVaz.

Renault caută să menţină pe linia de plutire gigantul rus AvtoVaz şi vine cu un plan salvator, care are în prim plan modelul românesc Dacia Logan. Constructorul euro-asiatic îşi propune să dezvolte o serie de modele complet noi, bazate pe platforma actualului Logan, gata de debutul pe piaţă în numai câţiva ani. Modelele AvtoVaz vor fi complet diferite de cele oferite de Dacia şi se vor adresa mai mult publicului de pe piaţa locală.

În următorii doi ani, constructorul rus ar putea lansa şi un vehicul de segment B, dezvoltat pe o platformă Renault şi programat a se vinde în 300.000 de unităţi pe an. De asemenea, conglomeratul estic ar putea renunţa la brandul Lada, locul său urmând să fie luat de un nume nou, introdus de un model low-cost, estimat la 5000-6000 de euro.

În aceste condiţii, dacă toate merg conform planului, AvtoVaz ar putea ajunge să producă până în 2015 un total de 900.000 de vehicule pe an, o cifră care i-ar putea permite să îşi păstreze cota de piaţă de 25%.

Renault şi ceilalţi acţionari din cadrul AvtoVaz au promis că vor investi în constructorul rus aproximativ un miliard de euro.

Dintre aceştia, 310 milioane de euro vor veni din partea guvernului rus şi 240 de milioane din partea francezilor. Renault va pune astfel la dispoziţie tehnologie, materiale informative şi echipamente de producţie.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ..dacia e o masina cu viitor ...bravo lor cu duster au dat lovitura si vor mai da si altele ...sunt convins ,bv.lor ca-s si-n finala ..pacat ca nu-i a noastra...e un produs international...care...da se vinde bine,promovat de francezi bv. lor...dar noi,noi?totusi noi ce castigam din asta ...doar gadalirea orgoliului nationalist...n-ajunge...deci apreciez f. mult evolutia dacia dar...cand ma gandesc ca se produce in x tari sub alt nume...
    7 3
  • mda
    Dacia si lovitura lor :). Gluma buna
    Dacia e o masina ieftina sa te duca unde ai nevoie, pt oameni ce nu isi permit o masina mai scumpa, ce NU sunt interesati de o masina mai scumpa chiar de is permit, pentru oameni fara pasiune pentru masini ce vor doar un mijloc de transport.
    Daca e sa castige vre-un premiu e ceva de genul: cea mai ieftina masina care trece dealul, sau ma rog.
    Nu poate sa castige la: performante, design, consum. confort sau mai stiu eu ce.
    6 6
  • altruisti freancezii astia
    Francezii nu vor sa salveze Autovaz de dragul Autovaz. Politica pe care au avut-o pana acum acolo a fost una de stagnare a evolutiilor brandurilor rusesti pentru a-si vinde brandurile proprii. De ce? Pentru ca spre deosebire de ce s-a intamplat la noi, rusii nu le-au permis sa detina acolo controlul absolut . Doar ca , asa cum si pe Autoarket a scris, cineva i-a avertizat serios cu privire la viitorul Autovaz. Din pacate acel cineva este un personaj ale carui cuvinte nu e foarte sanatos sa le iei in ras... Numele lui e Vladimir Putin. Cat despre disparitia brandului Lada e greu de crezut ca asta se va intampla. Lada are o cota de piata uriasa in Rusia si chiar daca pe plan international este posibil sa se vanda sub alt brand, in tara in care se produce acest lucru nu se va intampla.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru