Saab lucreaza la o versiune hibrida a lui 9-5

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.09.2009
Saab 9-5 va fi disponibil si intr-o versiune hibrida, care va fi echipata cu un motor turbo de 1.4 litri si 120 CP.

Inginerii suedezi de la Saab lucreaza la o versiune hibrida a modelului 9-5. Aceasta va beneficia de un motor supraalimentat de 1.4 litri, care va dezvolta in jur de 120 CP si va fi asistat de un motor electric. Acest model va oferi un consum scazut de carburant si un nivel de performanta corespunzator.

La fel ca in cazul oricarui hibrid, motorul electric ofera un cuplu motor ridicat inca de la pornire, lucru care ajuta foarte mult la acceleratia 0-100 km/h si la reprize, in momentul in care propulsorul conventional este asistat de un motor electric. Suedezii de la Saab spera sa obtina un model la fel de economic ca un 9-5 echipat cu un motor diesel, dar cu o acceleratie deosebita si cu rafinamentul unui motor pe benzina.

Spre deosebire de marjoritatea hibridelor de pe piata, noul Saab 9-5 va primi un sistem hibrid de capacitate mica, care va actiona pe perioade scurte de timp. Acest lucru implica un set de acumulatori de dimensiuni compacte, care au un cost redus. Astfel, modelul suedez va fi mai ieftin decat rivalii sai germani dar va beneficia de aceleasi deductii ale taxelor si de un consum scazut de carburant.

Via | Autocar

Taguri: 9-5, Saab, hibrid

Comentarii (1)

  • felicitari SAAB, drumul continua, traditia e dusa mai departe insa sub o noua forma
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru