Saab si GM vor colabora inca cinci ani

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.03.2009
GM a semnat un contract pe cinci ani care le permite suedezilor de la Saab sa foloseasca piese dezvoltate impreuna cu General Motors.

Desi viitorul marcii suedeze Saab parea lipsit de speranta, General Motors a semnat un contract care le permite suedezilor sa foloseasca piese GM. Astfel, in decursul urmatorilor cinci ani, Saab va folosi atat piesele si platformele existente, cat si piese noi pe care le va dezvolta impreuna cu General Motors.

General Motors va primi in schimb anumite tehnologii de siguranta, precum si motorizari dezvoltate de suedezi. In afara de faptul ca GM nu va mai pierde bani cu Saab, beneficiile dezbinarii marcii suedeze de concernul american sunt neclare. Partea publica a acestui contract ar infaptui exact ceea ce s-ar fi intamplat in mod normal la nivelul cercetarii daca Saab ar fi apartinut in continuare de GM.

In virtutatea acestui contract, Saab va putea sa produca in continuare modelele sale si ar putea dezvolta noi modele, care vor fi bazate pe platforme si tehnologii proprii. Durata de cinci ani a contractului ar trebui sa fie suficienta pentru ca Saab sa se puna pe picioare, prin crearea unei game noi de modele.

Odata cu noul contract, Saab ar putea crea modele in spiritul lui 900T. Pe de alta parte, un alt producator ar putea cumpara marca Saab pentru a beneficia de noul contract semnat cu GM. Independenta lui Saab va intra in vigoare din 1 ianuarie 2010.

Via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru