Saab vrea noua platformă Mini-BMW pentru lansarea lui 9-1

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 15.04.2011
Saab caută să achiziţioneze drepturile de folosire ale viitoarei platforme R-56, dezvoltată de Mini şi BMW. Suedezii vor putea lansa astfel viitorul 9-1, un rival pentru Audi A1.

Grupul BMW a găsit un client fidel pentru suportul tehnologic la care lucrează inginerii subsidiarului MINI. Saab este tot mai interesat să cumpere drepturile de folosire a viitoarei platforme cu tracţiune faţă, destinată noii generaţii Mini şi primului model BMW de clasă mică cu propulsie anterioară. Suedezii au mai cumpărat de la Mini şi dreptul de a folosi propulsorul turbo de 1.6 litri.

Se pare că oficialii scandinavi caută să îşi asigure un punct de plecare pentru un model de clasă mini, capabil să se lupte în segmentul urban premium, alături de noul Audi A1 şi, bineînţeles, deja iconicul Mini.

Constructorul britanic şi părintele său german vor demara producţia de serie a noii platforme R-56 la finalul lui 2012, odată cu lansarea pe piaţă a celei de-a treia generaţii a modelului Mini, botezat şi el cu numele de cod F56. La scurt timp după, platforma îşi va face loc şi pe viitorul model BMW cu tracţiune faţă, destinat a se bate cu Audi A1.

Saab va putea folosi platforma abia în 2013, atunci când BMW va restructura linia sa de asamblare a uzinei de motoare de la Oxford, pentru a putea face faţă cererii.

Abia atunci vom putea face cunoştinţă cu mult vehiculatul Saab 9-1.

via | autocar

Comentarii (1)

  • SaabCuantic
    bluf...
    Bine, bine, ne incredem in gandirea strategica eminenta a d-lui Muller, care o sa taie si o sa spanzure de acum incolo, mai ales ca venerabilul Jon Ake s-a dat la fund...Si daca Antonov va fi uns CEO la SAAB, totul va fi mirobolant :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru