Salonul Auto de la Frankfurt 2009 s-a incheiat

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 27.09.2009
Cel mai important salon auto al toamnei si-a inchis portile. Oficialii au anuntat o scadere a vizitatorilor in comparatie cu editia anterioara.

Criza economica din industria mondiala a afectat si Salonul Auto desfasurat la Frankfurt. Acesta si-a inchis portile astazi, iar federatia germana de automobile VDA a anuntat ca numarul vizitatorilor a scazut cu 150.000 fata de anul 2007. Nu doar vizitatorii au fost mai putini, ci si expozantii. Numarul acestora a scazut si el fata de acum doi ani, picajul fiind ceva mai accentuat la acest capitol: minus 30 de procente.

Cu toate acestea, Matthias Wissmann, presedintele VDA, a subliniat faptul ca oamenii au venit intr-un numar mai mare decat se asteptau oficialitatile si iar evenimentul a intrecut per total toate asteptarile. “Nu prea are sens sa comparam Salonul de anul acesta cu cel din 2007, care a avut loc intr-o perioada de prosperitate economica. Conditiile s-au schimbat total”, a adaugat Wissmann.

Acesta a mai declarat ca “entuziasmul pentru masini este, ca si inainte, foarte ridicat”,  standurile fiind uneori neincapatoare pentru numarul mare de vizitatori care doreau sa vada cele 100 de premiere mondiale expuse la Salon.

Oficialul a parut de asemenea increzator in viitorul industriei, in ciuda crizei economice. Acestia au realizat un sondaj care sugera ca unul din patru vizitatori vor sa achizitioneze un automobil in urmatoarele sase luni.

via | AFP

 

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Ciao all!
    Nu fiti tristi oameni buni, la anu o sa avem de 1000 mai multe motive sa ne bucuram deoarece criza o sa fie trecuta(sa speram).Toata acesta grozavie cu criza economica va fii uitata, si noi adunati la o masa vom degusta niste bere si ceva mititei admirand noile modele lansate de producatori de pe site-ul www.automarket.ro.Ciao!
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru