Scandal: steagul Coastei de Fildes pe Lambo Estoque!

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 09.10.2008
Steagul verde, alb si rosu a fost inversat pe aripa dreapta a lui Lamborghini Estoque. Italienii protesteaza.

Scandal la nivel public in Italia. Dupa prezentarea lui Lamborghini Estoque Concept la Salonul Auto de la Paris, jurnalistii peninsulari prezenti la eveniment au observat ca, pe partea dreapta a masinii, badge-ul care ar fi trebuit sa reprezinte steagul Italiei avea culorile inversate. Altfel spus, in loc de clasicul verde, alb si rosu, Estoque avea amplasat pe aripa dreapta un badge rosu, alb si verde. In acest conditii, culorile steagului se apropie mai mult de cele ale statului Coasta de Fildes decat de cele ale Italiei. Singura deosebire este faptul ca statul african are o nuanta speciala de rosu spre portocaliu pentru steagul propriu.

Polemica nascuta in jurul acestei mici neatentii a sfarsit atunci cand oficialii Lamborghini si-au cerut scuze, sustinand ca este vorba de o "eroare impardonabila". In comunicatul oficial Lamborghini, eroarea este scuzata prin faptul ca asezarea badge-urilor reprezinta "100% decizia designerului. Cauza: acesta a dorit ca sigla sa fie vazuta identic daca masina este privita din fata".

Evident, explicatiile Lamborghini nu i-au multumit pe italieni, un popor extrem de nationalist, care au continuat protestele pentru ca Lamborghini sa schimbe pozitia culorilor astfel incat, la viitoarele evenimente la care va fi expus, Estoque sa respecte intocmai steagul italian.

via | Omniauto

[poll]126[/poll]

Comentarii (16)

  • Macaronari
    Spui macaronar si tragi apa.................
    0 0
  • marsh mah.te ai gasit tu sa comentezi !pana acu 3 ani nici nu puteai sa i vezi la fata pe occidentali si acu ii si critici
    0 0
  • Ogica
    Daca tu ai intrat abia acum 3 ani nu inseamna ca si eu am fost la fel de retardat
    0 0
  • dodoAD
    Fain!!!
    tare masinutza asta...oare cat face?
    0 0
  • bahhh sa ....
    bahh prieteni eu fac ceva pe stirile voastre chiar credeti k daia nu mai doarme pisica mea k are lamborghini asta steagu lipit invers eu cred k ori sunteti retardati rau ori nu aveti ce face pe acolo si bagati toate balariile
    0 0
  • nope
    steagul Coastei de Fildes e cu portocaliu si nu rosu si cred k si verdele e alta noanta asa k na
    0 0
  • roti
    La masina aia rotile parca-s vopsite in balcon cu spray-ul.
    0 0
  • Costu' de Ivoriu
    ..pardon..
    ..daca italienii sunt 'un popor extrem de nationalist', se pare,si e vizibil cu ochiul liber, ca au si de ce sa fie 'nationalisti',diferit,evident, de gargara nationalista a multor bipezi care fac de pomana umbra pamantului,fara a fi in stare de altceva decat de-a clama sus si tare ca sunt mandri ca sunt ceea ce sunt...adica O...
    0 0
  • auzil si pala..
    Pai normal ca sunt vopsite in balcon, nu are logan ca al tau cu tehnologie avansata pe el.asta e facut pe genunchi....
    0 0
  • prudentul
    mai sunt si alţii
    Majoritatea site-urilor de la noi care au afişate steagul romanesc îl afişează invers, roşu-galben-albastru. De pildă, www.auto.ro. De-a lungul timpului le-am scris de 2 ori, sesizandu-le anomalia. "Da, vă mulţumim pentru sesizare, într-adevăr e o eroare, o vom repara în cel mai scurt timp cu putinţă". A trecut de atunci un an şi ceva fără să se schimbe nimic.
    Fostul site al Ubisoft Romania (dispărut azi) avea iar steagul afişat anapoda. Multe site-uri ale administraţiei (primării, consilii locale sau judeţene, etc.) au aceeaşi problemă. La maşini multe huse de tetiere din panză albă au imprimate steagul la fel, aiurea.
    În fine, cei insuficient de scarbiţi de politicieni care se vor duce peste ceva timp la vot vor vedea destule săli de clasă ornate cu drapelul unei ţări inexistente. De ce ar şti profesorii ordinea firească a culorilor dacă şeful ăl mare de la minister (fostul), stimabilul Adomniţei nu ştia cate stele are steagul UE?

    Diferenţa dintre italieni şi noi este că ei au făcut scandal, vinovatul va fi sancţionat iar greşeala reparată cat mai curand, iar noi vom continua impasibili, indiferenţi la orice sesizare.
    0 0
  • Mircea Mester
    @prudentul
    Ai perfecta dreptate. Tocmai de aceea am si postat sondajul de mai sus: pentru a vedea diferenta de atitudine fata de insemnele nationale. Evident, reactia generala este "italienii sunt niste idioti". Ceea ce, din pacate, nu ne face pe noi mai inteligenti.

    Merci.

    Mircea.
    0 0
  • mda :| deci chiar au votat si pentru rosu galben si albastru e clar atata timp cat facem morala altora iar noi suntem vai si amar n-ar mai trebui sa avem nici o pretentie. Da e logic probabil la desenat simetric, designerul de la lamborghini, e doar un desen la noi probabil nici jumatate din populatie nu cunoaste ordinea culorilor si atata timp cat noi sa ne certam doar in comenturi pe toate siteurile posibile iar nimic n-o sa se schimbe ;)
    0 0
  • Daniel
    Si?
    Eu tot nu vad unde este marea nenorocire? si pentru o eroare atit de mica nu poti sa faci o natiune idioata! atunci cum ar trebuie sa ne numim noi ca natiune care producem atitea "idiotenii"? acum o sa murim ca ordinea culorilor a fost schimbata dintr-o eroare umana? si apoi Lamborghini este o firma pe care cam toata lumea de la mic la mare o cunoaste stie in ce tara se produce, adica in ITALIA asa ca nu cred ca ar fi existat vreun singur aiurit pe lumea asta sa creada ca aceasta superba masina poate fi facuta in Coasta de Fildes. Sa fim seriosi, e o stire care nu prea are legatura interesul despre tahnica auto etc...
    0 0
  • Fapte NU Vorbe
    Daca voi numiti patrioti sau nationalisti pe cei care isi pun steagul national pe chilotei, prezervative, vibratoare, masinute etc. si asta reprezinta un criteriu pentru a fi catalogat ca patriot, atunci ne meritam soarta si vom petrece mult timp in "mocirla in care ne aflam".
    0 0
  • .....
    Marca lamborghini ramane in top 10 chiar daca nu-i suferim noi Romanii pe Itanieni
    0 0
  • julian
    steag...
    din sondaju' vostru se vede ca si romanii sunt varza cu cirnati si nu isi cunosc drapelul, ce sa ne mai miram de ignorantii aia de italieni?
    poate ca eu am trait in alte vremuri cind inca mai cintam "trei culori cunosc pe lume"...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru