Se pregatesc Mazda2 MPS si Mazda6 MPS

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 02.05.2008
Mazda pregateste versiuni de performanta MPS ale ultimelor modele ale sale, Mazda2 si Mazda6.

Esential

280 CP va scoate motorul viitorului Mazda6 MPS.
170 CP va dezvolta propulsorul de 1.5 litri turbo al lui Mazda2 MPS.

Dupa ce si-au facut o ambitie din a prezenta cel mai puternic hot hatch de serie cu tractiune fata de pe piata (am numit aici versiunea MPS a actualului Mazda3), japonezii de la Mazda anunta faptul ca sigla MPS (Mazda Performance Series) va face parte, in scurt timp, din "lista de optionale" ale noilor generatii Mazda2 si Mazda6. Vestea vine cum nu se poate mai bine pentru fanii marcii, in conditiile in care multe voci spuneau ca noul Mazda6 nu va mai dispune de o versiune de performanta, informatie care a cam dezamagit multi dintre cei pentru care Mazda inseamna sensul vietii pe sosea.

Exista si diferente fata de generatia precedenta. Unele pozitive insa: noul Mazda6 MPS va dispune de 280 de cai putere dezvoltati dintr-un motor de 2.5 litri turbo (fata de 2.3 turbo 265 CP in versiunea precedenta).

Cea mai interesanta parte este legata insa de Mazda2 MPS, versiune care nu a mai aparut vreodata in gama Mazda. Motorul turbo de 1.5 litri de sub capota viitorului model va putea dezvolta 170 de cai putere, Mazda2 devenind astfel un concurent de vaza al versiunilor supersportive de clasa mica.

via | Auto Express 

Comentarii (1)

  • bogdan
    greseala
    "concurent de vaza'? in penultimul rand bafta in continuare
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru