Seat ecologic de serie: Leon Ecomotive

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 31.01.2008
Seat a dezvaluit astazi o versiune ecologica a modelului Leon, care consuma doar 3.9 litri la 100 de km.

Esential

3.9 litri este consumul mediu anuntat de Seat pentru versiunea Leon Ecomotive.
105 cai dezvolta propulsorul care echipeaza Leon Ecomotive.

Si SEAT face primii pasi pentru reducerea emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil. Subsidiara spaniola a grupului Volkswagen a anuntat lansarea unei versiuni ecologice a modelului sportiv Leon, botezata Ecomotive.

Noua versiune va dispune de un propulsor 1.9 TDI si 105 cai putere, imprumutat de la Volkswagen, si de o unitate de control electronica mult imbunatatita. Reducerea consumului a fost posibila si multumita rapoartelor cutiei de viteze care sunt acum cu 8.2% mai lungi in treptele trei, patru si cinci.

Inginerii spanioli au supus versiunea si unui intens proces de slabire, care, in urma unui studiu detaliat, a inlaturat mai multe optionale inutile. Leon Ecomotive a fost echipat si cu pneuri cu rezistenta scazuta montate pe pneuri de 15 respectiv 16 inch.

Toate aceste eforturi au fost incununate de succes, oficialii spanioli anuntand un consum mediu de doar 3.9 litri la 100 de km si un nivel al emisiilor de CO2 de doar 119 g/km.

Comentarii (4)

  • In sfarsit au inceput sa faca ceva si alte companii. Insa este un lucru ce nu inteleg, iar pe site-urile Seat n-am gasit inca date despre acest Ecomotive. Consum mediu 3.9l si emisii 119g/km. Se pare interesant, la 107 meu in cartea tehnica scrie consum mediu 4.6l, si totusi emisiile sunt numai la 109g/km. Iar in afara orasului, pe drum lung am scos si consum de 4.1, cum de altfel scrie si in carte. Daca are cineva mai multe informatii....Merci mult.
    0 0
  • oservatie
    de apreciat ce face seatacum o precizare pt domnul cu peugeot 107.Nu face-ti camparatie intre 2 clase diferite.Peugeotul 107 ak dv. are 54 CP si( cel de 1.4 diesel) el are consum 4.1 cum precizati dv)Iar ca masa? aproape 2 peugeot 107 fac cat 1 seat leon,aaa ca este normal.Daca ati faceti un calcul intre motor( capacitate, CP) si masa o sa observati ca peugeotul ramane in urma. Nu mai faceti comparatii intre 2 clase diferite
    0 0
  • sfera96
    3.9 pe platforma de testare
    intrun articol precedent aparea o referire la consumul real al masinilor , si anume , la consumul declarat se mai adauga ~1/4 si aflam cel real
    0 0
  • Scuze, n-am precizat ca am vorbit de varianta pe benzina la 107, motor 1l, 68 CP, masa proprie in talon 902kg.Adevarul e ca sunt din categorii diferite cele doua masini, insa: emisiile nu se calculeaza in functie de consumul declarat? OK ca in realitate consumul e mai mare, asta stiu si eu, cel putin in oras (vara, cu aer conditionat si faruri, plus trafic ca mergi din stop in stop)difera fata de ceeace e pe hartie...insa aici, in intrebarea din primul post ma refeream doar la ce e pe hartie. Daca calculele au fost facute similar, teoretic emisiile Leon-ul ar fi trebui sa fie mai mici decat cele al lui 107 - 3.9l la suta de km e mai putin decat 4.6l :)Deci la aceasta intrebare am vrut sa gasesc un raspuns, poate stie cineva cum se calculeaza aceste emisii.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru