Seat Exeo, viitorul sedan spaniol de clasa medie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 20.06.2008
Seat Exeo este viitorul model care isi va face loc in interiorul gamei constructorului spaniol incepand din 2009.

SEAT continua politica de expansiune a gamei sale si anunta oficial un nou model, capabil sa smulga inca un procent important din cota de piata europeana. Este vorba despre un sedan de segment D, botezat Exeo, programat sa debuteze pe piata europeana in 2009.

Desi am anuntat astazi in prealabil ca viitorul Exeo este un posibil urmas al actualului Cordoba, rectificam acum aceasta informatie, dupa o consultare cu surse din interiorul Seat. Putem vorbi astfel de un sedan de clasa medie si nu unul de clasa mica, asa cum anuntasem initial in cursul zilei de astazi.

Exeo este sedanul pe care Seat il anunta inca de anul trecut, sedan care va imprumuta platforma si componentele noii generatii Audi A4. Aceste atu-uri il vor ajuta pe Exeo, botezat inainte de presa internationala Bolero, sa se bata de la egal la egal cu rivali de traditie pe acest segment ca Renault Laguna sau Ford Mondeo.

Numele ales de constructorul spaniol ilustreaza foarte bine aspiratiile brandului iberic, Exeo fiind un derivat al latinescului "Exire", tradus prin expresia "a merge mai departe", "a merge dincolo de limite".

Exeo va ajuta Seat sa patrunda pe un nou segment unde va incerca sa impresioneze un public cat mai larg.

Multumim pe aceasta cale cititorilor care ne-au semnalat eroarea si ne cerem scuze pentru neintelegerea creata.

Comentarii (1)

  • cineva
    lucrurile cum sunt
    a fost o incurcatura , se mai intampla , oricum mai erau propuse si alte nume precum bolero , salsa , sprintia sau larea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru