Seat redevine pofitabil in 2007

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 31.03.2008
Seat a reusit sa atinga in 2007 targetul de vanzari si profitabilitate fixat pentru anul viitor.

Marca spaniola SEAT a inregistrat in 2007 un profit din exploatare de 44 de milioane de euro conform standardelor spaniole de contabilitate. Rezultatul reprezinta un spor de 136 de milioane de euro fata de 2006.

Totodata, profitul dupa impozitare a fost de 170 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 219 milioane de euro fata de 2006. Venitul din exploatare a fost de 5.971 milioane de euro, cu 1,5 procente mai mult decat in 2006 (5.880 milioane de euro). Cheltuielile din domeniul cercetarii & dezvoltarii, cele pentru investitii in produse noi, procese imbunatatite si facilitati legate de produse au atins valoarea de 504 milioane de euro, cu 24,4 procente mai mult decat in 2006 (405 de milioane de euro).

La sediul central al companiei din Martorell, Erich Schmitt, presedintele Seat, a facut urmatoarele comentarii cu privire la performantele companiei: „personalul si conducerea Seat au muncit din greu pentru a ajunge la acest rezultat financiar cu un an inaintea perioadei planificate.

Acest lucru pune bazele necesare pentru viitorul companiei SEAT. Ne concentram pe automobile sport, atent proiectate, ecologice si de cea mai inalta precizie.”

In 2007, producatorul spaniol de automobile a inregistrat o crestere in livrarile catre clienti de 0,4 procente, ajungand la 431.000 de unitati (in 2006: 429.300). Pietele cu cea mai importanta crestere au fost cea din Franta (+5,1%) si Marea Britanie (+5,8%), precum si noile piete din Europa centrala si de est (+27,3%), Polonia inregistrand o crestere extraordinara (+70,6%). Cele mai populare modele SEAT au fost Leon si Ibiza.

Anticipand strategia si proiectele viitoare, Schmitt a subliniat: „Strategia noastra pentru urmatorii zece ani are ca obiectiv vanzarea a peste 800.000 de automobile, ajungand la un profit de 15 procente, castigand o pozitie fruntasa in ceea ce priveste designul si calitatea in segmentele noastre de modele; dorim, de asemenea, sa devenim cel mai atractiv angajator din Spania.”

Pe termen scurt, Schmitt a anuntat un nou model din clasa A care va fi lansat in 2008, precum si o berlina si o limuzina din clasa B care vor fi lansate in 2009.

Taguri: Ibiza, Leon, Seat

Comentarii (5)

  • VeVeROIU'
    ????????
    ????????????????????????????????Totodata, profitul dupa impozitare a fost de 170 de milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de 219 milioane de euro fata de 2006.
    0 0
  • AndreiRN
    Conducere
    Si totusi la carma este un german.
    0 0
  • Pai da
    Inseamna ca anul trecut au avut pierderi ;)
    0 0
  • Andrei
    normal
    normal ca au avut pierderi, Volkswagen a salvat Seat prin preluarea companiei si a investit ff mult in ea si planu asta de profit era ultima sansa pentru companie ca sa se salveze :)oricum foarte bine ca a redevenit profitabil fiindca e combinatia perfecta: tehnologie germana cu design latin :D
    0 0
  • andrei
    mdea
    k foarte bine zice andrei .. nu eu :D cel d susde curand vroiam sa imi iau un ibiza. dar mai astept pana la vara,cand sper sa imi pot permite un leon toate cele bune
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru