Seful Daimler: "Piata auto din SUA isi va reveni abia in 2012 sau 2013"

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.11.2009
Desi cei de la Daimler au asteptari de vanzari conservatoare pentru piata din Statele Unite ale Americii, acestia ar putea sa isi mareasca cota de productie din America, prin adaugarea modelului C-Klasse W204 la fabrica lor din Alabama.

Dieter Zetsche, seful Daimler AG, se asteapta ca piata auto din Statele Unite ale Americii sa isi revina la nivelul intalnit inainte de recesiune abia in anul 2012 sau chiar in anul 2013. Piata auto din SUA ar putea atinge o crestere estimata pana la 10 milioane de unitati, iar anul 2010 va aduce vanzari situate la un nivel intre 10 si 11 milioane de unitati le nivelul Americii de Nord.

Tocmai de aceea, previziunile de vanzari ale celor de la Daimler sunt printre cele mai rezervate din industrie, mai ales pentru piata din Statele Unite ale Americii. Aceasta practica i-ar putea ajuta pe germanii de la Daimler sa economiseasca sume importante de bani, prin evitarea formarii unui stoc de modele. De asemenea, germanii cauta metode de a amortiza costurile legate de exportul unor modele, prin productia acestora direct pe piata pentru care sunt destinate - vorbim aici de locatiile care au deja fabrici Daimler.

In ciuda previziunilor rezervate, cei de la Daimler iau in considerare productia modelului Mercedes-Benz C-Klasse W204 la fabrica lor din Vance, Alabama. Bodo Uebber, ofiterul financiar sef al companiei Daimler s-a declarat in favoarea cresterii capacitatii de productie din SUA si constructia de modele noi in fabricile Daimler din america.

Corporatia Daimler doreste sa elimine circa 4 miliarde de euro in cheltuieli nenecesare si sa faca economii la acelasi nivel in decursul anului viitor.

Via | Automotivenews (inreg.)

Comentarii (3)

  • Florin
    BREAKING NEWS !
    Mercedes a cumparat Brawn GP ! Button a semnat cu McLaren urmand a fi coleg cu Hamilton .
    1 1
  • are u sure ?

    ;)
    0 0
  • george
    @ AUTOMARKET
    Incasati vreun ban sau va obliga cineva sa promovati porcaria asta de spot antidiscriminare?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru