Şeful de design BMW apără noul Seria 3: "E un mare pas înainte"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 18.10.2011
Atacat de multe voci din industrie şi din presă pentru designul controversat al noului Seria 3, Adrian van Hooydonk a ţinut să-şi apere creaţia, ieşind în presă cu declaraţii interesante.

La nici trei zile de la prezentarea oficială a noii generaţii BMW Seria 3, discuţiile legate de designul noului model al mărcii bavareze continuă pe forumurile şi site-urile auto ale lumii. Opiniile pro şi contra sunt împărţite: dacă unele voci susţin că liniile noului Seria 3 sunt o evoluţie stilistică şi o reducere la scară a formelor lui Seria 5, altele susţin că noua generaţie Seria 3 reprezintă pur şi simplu un Seria 3 vechi uşor redesenat, fără o revoluţie stilistică majoră. În vizorul celor din urmă a intrat şi forma blocurilor optice şi soluţia aleasă de designeri, aceea de a uni grila frontală cu blocurile optice.

În faţa acestei avalanşe de opinii contradictorii, şeful biroului de design al celor de la BMW a ţinut să-şi apere noua creaţie. "Noul Seria 3 are într-adevăr un look familiar, dar designul general al maşinii este un mare pas înainte faţă de generaţia anterioară", susţine Adrian van Hooydonk.

"Toate maşinile noastre fac parte din familia BMW, însă, ca în orice familie, fiecare membru are caracteristicile sale proprii puternice.

De exemplu, Seria 1 nu este atât de 'serioasă', iar 70% dintre clienţii noului model sunt noi pentru BMW, deci îşi poate permite să fie ceva mai aventuros la capitolul estetic. Seria 3 are un caracter diferit, însă", continuă van Hooydonk.

Conform designerului olandez, pe masa directorilor BMW au ajuns la final patru desene diferiet ale noului Seria 3. Din acestea au rămas două, iar "câştigătorul" a fost ales în mai puţin de o oră. 

via | leftlane

Comentarii (13)

  • Mercedes si Lexus
    Daca
    Noul C class si competitorul Lexus vor sti sa profite de designurile Seria 3 si A4 care sunt destul de clasice, vezi boring, ar putea castiga ceva din market share...
    Desi in general cumparatorii de seria 3 il cumpara pentru cum se simte masina la volan in primul rand.

    Oricum daca Mercedesul arata anything close to this: http://autoworld.wordpress.com/2010/03/01/new-mercedes-f800-style-concept-revealed-previews-future-cls-class-details-and-photos/mercedes-benz-f800-style-concept-img_1/
    21 10
  • ?
    un pas inainte si 3 inapoi....... ,,au ajuns la final patru desene diferiet ale noului Seria 3" cele 3 inseamna ca nu aveau nimic deosebit fata de vechea generatie ?
    13 8
  • Marius
    S-au prostit si cei de la BMW
    Smecheria e urmatoarea.....in trecut se putea lansa un model si la 6 ani, si la 8 si la 10. Dar se gandea bine respectivul model, se studia si se simplifica masiv......si rezulta astfel o masina clasica, simpla, functionala, fiabila.......o opera de arta in concluzie.

    In ziua de azi, baietii de la BMW vor sa ne vanda niste gogosi de tufa, adica orice BMW care apare la 5 ani e o capodopera de arta mai ceva ca o vioara Stradivarius. Vedeti-va de treaba. Astazi se copiaza totul, se upgradeaza totul, se lanseaza modele si forme fara fond doar ca sa fie in pas cu concurenta.

    Am impresia ca de 20 de ani incoace.......Mercedes a batut toate marcile la design, ei si italienii de fapt........BMW este rege la inovare si la propulsie.......iar Audi pluseaza la design interior, calitatea fabricatiei si copiaza tehnica si filosofia Porsche.
    9 6
  • Mie mi se pare o masina suparata!
    13 4
  • x-zone
    BMW = BATRANETE, MEDIOCRITATE, W.C.
    I N C R E D I B I L ! ! !

    Toate maşinile noastre fac parte din familia BMW, însă, ca în orice familie, fiecare membru are caracteristicile sale proprii puternice. De exemplu, Seria 1 nu este atât de 'serioasă...

    Daca eram posesor de serie 1 mergem in fata fabricii si ii dadeam foc, BAI ADRIANE DU-TE LA DACIA SI CONCEPE DESIGN AUTO CA SCOTI NUMAI CATASTROFE, CUM POTI SPUNE CA SERIE 3 ARE UN LOOK FAMILIAR CAND MASINA ARE ALTA DESTINATIE, FAMILIILE ISI CUMPARA SERIE 5 NU CUM SPUI TU CA..."Noul Seria 3 are într-adevăr un look familiar, dar designul general al maşinii este un mare pas înainte faţă de generaţia anterioară" ...SA STAI TU CU FAMILIA TA INTR-O CUTIE DE SERIE 3 SI SA-TI VOMITE COPIII PE BANCHETA DIN SPATE UNDE ORICUM NU AI LOC SI LA CEA MAI MICA DENIVELARE AI CELE MAI NASOALE SENZATII LA NIVELUL CERVICALEI, DAR ASTA E ALGEREA CELUI CE CUMPARA O ASTFEL DE CUTIE, NU IL OBLIGA NIMENI, IN SCHIMB PT. FAMILIE CATEGORIC OBSERVAM SI IN TRAFIC CU TOTUL SI CU TOTUL ALTE MARCI ELEGANTE, RAFINATE SI CU UN DESIGN MULT MAI REVOLUTIONAR FATA DE ANOSTELE BMW.
    6 24
  • abc_e?
    @x-zone
    Du-te baiatule pe stadion, eventual ia-ti si o punga cu seminte, de dovleac.
    17 1
  • @x-zone
    Draga cititor mioritic,
    Familiar inseamna cunoscut, care nu ne este strain, si nu are nici o legatura cu familia sau cu adjectivul familial.
    Si as vrea sa vad mai multa toleranta si respect fata de punctele de vedere impartasite de designeri,constructori sau simpli forum-isti chiar daca nu iti sunt pe plac.
    Mie imi place foarte mult noul seria 3, este o masina creata pentru tinerii fara obligatii , dependeti de forme, de stil, de imaginatie/creativitate , si nu in ultimul rand de pasiunea pentru aceasta marca. Din fericire masina asta nu ti se adreseaza tie, si asta ma face sa o plac si mai mult.
    Cosmin 25 ani
    19 1
  • @prietenii mei suedezi
    Noul seria 3 arată ok , Am ziso si o mai zic BMW cu cât e mai urat cu atât oamenii îl iubesc mai tare.
    Astia toți de mai sus care aburesc cu afirmatiile de gen italienii sunt cei mai tari la design ar fi bine sa o lase mai moale, alta Romeo are un design invechit de vreo 20 de ani aceleași linii de design si Fiat e trabant cu cap de vaca.
    Mai mult de Jumatate din comentarii sunt din partea fanilor Saab si Volvo (laucalin, saabcuantic si continua sirul desteptilor...)
    BMW urat urat dar uite dragilor, oamenii îl iubesc si de mulți ani e liderul premium mondial si an pe an vânzările BMW sunt in creștere .
    ASA ca slow down cu afirmatiile voastre de doi lei.
    12 5
  • tare
    farurile sunt putin ciudate dar dupa ce te obisnuiesti cu ele realizezi ca arata chiar bine masina asta.:)
    7 0
  • nissan gtr
    GTR
    se pare ca noul treiar este tocmai bun pentru scuipat seminte de dovleac in el... :)) :)) :)) arata ca un tomberon =)) =)) =))
    2 9
  • @nissan gtr
    Referinta ta despre noua seria 3 , exprimata intr-un mod microbist, spune totul despre nivelul de inteligenta si cultura pe care il posezi.
    Cu alte cuvinte si intr-o exprimare simpla pe care sa o poti intelege , esti nimic, zero, nul, o multime de actiuni si exprimari vide.
    5 0
  • bai nebunilor daca nici bmw nu mai e masina atuci ce?, bateti campii.
    5 0
  • gabriel
    design seria 3
    Parerea mea este ca noul design este un pas inainte fata de designul precedent al seriei 3 , nu cred ca este un pas mare , putem pune asta si pe fondul afectiv , este totusi desinerul sef pe actuala gama de modele . Sunt destul de sigur ca printre cele 4 propuneri finale a fost cel putin si un model mult mai indraznet dpdv al designului , insa factorii executivi au decis ca este mai sigur sa se mearga pe acesta evolutie e designului . Chiar daca sunt multe critici , sunt convins ca lumea va cumpara masina , o sa fie un model de succes . P.S . SI vechea serie 5 a fost criticata si tot a avut succes . Nu s-a mai mers pe designul ei deoarece era prea diferita de restul gamei si era prea indrazneata fata de restul gamei ( iesita mai mult din tiparele clasice BMW ) , era un pic o ciudatenie , seria 3 era mai conservatoare de cat seria 5 , in general in aceste clase se intampla invers .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru