Seful Fiat se afla in SUA si discuta cu Chrysler

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 31.03.2009
Posibila alianta dintre Chrysler si Fiat este pusa la punct in aceste zile, la Detroit. Sergio Marchionne, administratorul delegat al companiei italiene, se afla in SUA.

Sergio Marchionne, Directorul General al Grupului Fiat, a plecat astazi la Detroit pentru a discuta cu sefii Chrysler oportunitatile si impartirea responsabilitatilor intr-o eventuala alianta dintre cei doi constructori. Vizita oficialului italian vine dupa ce, in cursul zilei de ieri, presedintele american Barack Obama a anuntat ca va aloca un ajutor financiar suplimentar catre compania americana doar daca aceasta va ajunge, in termen de 30 de zile, la un acord de colaborare semnat cu Grupul Fiat.

Sergio Marchionne este acompaniat la Detroit de catre Alfredo Altavilla, seful Biroului de Dezvoltare al Grupului Fiat.

"Daca aceasta colaborare va fi pusa la punct in urmatoarele saptamani - si speram ca va fi asa - vom avea la dispozitie o oportunitate extraordinara. Piata americana este una dintre cele mai mari provocari in acest moment, in ciuda problemelor prin care trece aceasta", anunta Luca di Montezemolo, presedintele CA al Fiat.

Una dintre marile schimbari ale contractului dintre cele doua parti, despre care s-a vorbit pentru prima data in luna ianuarie, ar fi faptul ca Fiat nu va mai primi 35% dintre actiunile Chrysler in schimbul unor tehnologii si platforme, procentul reducandu-se la 20%. Dupa stabilirea eventualului acord, Chrysler va fi nevoit sa ajunga la acorduri cu sindicatele si creditorii care sa taie din costurile actuale.

In aceste conditii, desi se vorbise ca Fiat sa nu aiba vreo implicare materiala in acest proiect, analistii considera ca acest lucru este inevitabil in conditiile in care discutiile si-au schimbat planul din ianuarie si pana acum.

Totusi, interesul celor de la Fiat este clar, astfel ca acestia ar putea accepta schimbarile in schimbul oportunitatii de acces pe piata din SUA.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru