Seful Ford: "Vanzarea Volvo progreseaza"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 29.09.2009
Desi nu au inca un grup de potentiali investitori pentru Volvo, oficialii Ford declara ca procesul de vanzare al acestei marci progreseaza. Singurul investitor interesat de achizitia marcii suedeze este Geely Automotive.

Alan Mulally, presedintele companiei Ford, a declarat ca planurile constructorului american de a vinde marca suedeza Volvo progreseaza. Din pacate, americanul nu a descris modul in care progreseaza aceste operatiuni si care este principalul favorit in lupta pentru achizitia marcii Volvo. Singurul potential investitor care si-a declarat interesul pentru a cumpara marca Volvo este Geely Automotive.

Potrivit celor de la Wall Street Journal, Ford inca studiaza oferta celor de la Geely pentru achizitia a 100% din actiunile Volvo pentru suma de 2.5 miliarde de dolari. Ford a cumparat marca Volvo in 1999 pentru 6 miliarde de dolari, si spera sa obtina cel putin jumatate din aceasta suma la revanzare. Din pacate pentru americani, marca suedeza a inregistrat un nivel ridicat de pierderi, care fac dificila marirea pretului de vanzare al acestui brand.

Oficialii Ford se sfiesc sa vanda marca suedeza Volvo unui investitor din China deoarece se tem ca acest lucru va afecta imaginea marcii din Suedia. Cu toate acestea, oferta celor de la Geely Automotive este singura oferta publica si concreta pe care au primit-o cei de la Ford pentru marca Volvo.

Americanii se pregatesc de despartirea de suedezi prin eliminarea motoarelor Ford din viitoarea gama Volvo si reducerea treptata a legaturilor dintre Ford si Volvo.

Via | 4wheelsnews

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    Va rog,nu!
    Fondata pe 14 Aprilie 1927 , avand un renume mondial in ceea ce priveste calitatea deosebita, acum risca sa fie vanduta unei companii chinezesti care are un singur target------Furtul experientei suedeze.
    9 1
  • Vand marca Volvo
    "Oficialii Ford se sfiesc sa vanda marca suedeza Volvo unui investitor din China deoarece se tem ca acest lucru va afecta imaginea marcii din Suedia."
    Wow, dar ce americani milostivi! Asa s-au gandit si cand au scapat imediat de Hummer? E drept, acolo era GM. Cata ipocrizie!
    7 0
  • concurenta
    Cu technologia Volvo geely ar putea deveni un serios concurent pentru GM, ca poate unii oameni s-ar uita altfel la un geely. Putin diferit totusi asemanator ca acum 10 ani era aproape imposibil sa vinzi Dacia in vestul Europei si s-a schimbat situatia
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru