Şeful Pang Da: Încă vreau să salvez Saab

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 13.10.2011
Afacerea dintre Saab şi Pang Da nu a fost încă trasă pe linie moartă. Comisia de Reforme şi Dezvoltare din China va evalua mâine parteneriatul şi va decide dacă totul va merge mai departe sau nu.

Şeful Pang Da, Pang Qinghua, a declarat că doreşte în continuare să investească în Saab şi că este încrezător că tranzacţia va merge mai departe. Aparent, primele sale declaraţii au fost înţelese greşit, directorul companiei chineze referindu-se la posibilitatea ca Guvernul să respingă parteneriatul cu Saab, sau ca tribunalul care se ocupă de reorganizarea companiei să adopte un plan de restructurare prin care se renunţă la toate contractele anterioare.

Pang Qinghua consideră că afacerea Saab – Pang Da este în mâinile celui care organizează restructurarea mărcii suedeze. Directorul Pang Da şi-a reafirmat sprijinul pentru această afacere, semn că interesul său este încă ridicat pentru finalizarea tranzacţiei. Şeful Pang Da a adăugat faptul că este interesat doar de vânzărea modelelor Saab în China şi în regiunile alăturate, fără altă implicare în procesul de creaţie sau producţie a automobilelor Saab.

Comisia Naţională de Reforme şi Dezvoltare din China trebuie să aprobe fiecare parteneriat care are loc cu un constructor străin. Pentru moment, surse din cadrul instituţiei spun că Saab nu oferă suficientă tehnologie încât să fie interesant pentru chinezi, de unde şi şansele slabe de aprobare a parteneriatului.

Comisia va da verdictul final mâine. O afacere separată între Pang Da şi Saab viza achiziţia a 2000 de automobile, pentru care corporaţia chineză a plătit circa 30 de milioane de lire sterline, dar nu a primit încă niciun vehicul în schimb.

Via | Autocar

Comentarii (3)

  • so
    Eu va propun sa ne linistim in conditiile acestei avalanse nebune de vesti pe alocuri contradictorii si sa asteptam calmi petrecerea unui eveniment cu adevarat decisiv, ca de incertitudini si de supozitii nerealiste sau subiective suntem satui pana peste cap...Oricum, mi s-ar parea o gandire incredibil de superficiala, de rigida si de reductionista din partea autoritatilor chineze daca acestea chiar ar califica SAAB ca "nesatisfacator si insuficient dotat tehnologic" (ca galbejitii tare "le au" cu domeniul in cauza, auzi culmea tupeului!)
    6 0
  • :)
    Este doar un joc de poker in asteptarea deciziei CNRDC, care nu e tocmai bun pentru SAAB. E dureros de observat cum imaginea SAAB e terfelita tot mai rau. Din pacate nu ne ramane altceva de facut decat sa aplicam vechea zicala a guvernului britanic din 1939: "Keep calm and carry on". A fost folosita si de Steven Wade in timpul "razboiului" cu GM ;)

    O zi frumoasa tuturor!
    3 0
  • :)
    Cum spuneam ieri... :)

    Ce-a fost mai greu a trecut, in speta aprobarile la nivel local si regional. Aprobarea la nivel central se bazeaza in mare parte pe recomandarile respective.
    Rabdare si tutun, my friends, maine e ziua Z.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru