Un grup de investitori din Japonia şi China vrea să transforme Saab în producător de maşini electrice

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 26.03.2012
Noutăţi din Suedia: Saab ar putea deveni producător de maşini electrice dacă oferta unui consorţiu nipono-chinez va fi acceptată de administratorii suedezi.

Chiar dacă se află în lichidare, Saab continuă să atragă potenţiali investitori care ar putea să asigure un viitor pentru brandul suedez. Conform unor surse interne citate de publicaţia Just Auto, ultima ofertă intrată în peisaj candidată la preluarea activelor Saab este reprezentată de un grup de investitori din Japonia şi China. Noutatea nu este însă apariţia unei oferte, ci planul acestora: transformarea Saab într-o companie care produce exclusiv maşini electrice.

"Au mulţi bani şi sunt un candidat serios. E un consorţiu sino-japonez care a afişat deja o ofertă şi care sunt foarte agresivi în negocieri. Investitorii vor implicit cu facilităţi de producţie a bateriilor, pentru că vor să producă maşini electrice", anunţă sursa secretă citată de jurnaliştii Just Auto.

Conform primelor informaţii, reprezentanţii asiatici s-au întâlnit deja cu administratorii temporari ai bunurilor Saab. Deşi aceştia din urmă ar fi deschişi la o ofertă grasă din partea investitorilor, semnele de întrebare ating în acest moment momentul pornirii efective a asamblării, o strategie care să permită începerea rapidă a producţiei fiind foarte puţin probabilă.

În planurile asiaticilor intră, pe lângă repunerea în folosinţă a fabricii Saab de la Trollhattan, şi construirea unei fabrici de baterii în orăşelul din vestul Suediei.

Până acum, celelalte nume interesate de bunurile Saab rămase după lichidare sunt compania chineză Youngman şi constructorul indian Mahindra&Mahindra.

via | Just Auto

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru