Saab îşi salvează istoria: maşinile sale de colecţie nu vor fi vândute

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 25.01.2012
Saab a a reuşit să salveze cele 120 de piese ale muzeului său din Trollhattan. Maşinile de colecţie nu vor mai fi scoase la licitaţie de către lichidatori.

Saab reuşeşte să îşi păstreze intactă istoria. După ce administratorii procesului de lichidare au anunţat că vor scoate la licitaţie o parte din colecţia de maşini clasice a Muzeului Saab, au revenit asupra deciziei.

Informaţiile privind vânzarea exemplarelor rare ale muzeului a apărut încă de acum două săptămâni. În tot acest timp, adiministratorii au evaluat posibilitatea de a obţine o valoare cât mai bună şi au ajuns la concluzia că este mai potrivit să aştepte creşterea preţului de pornire.

Cu toate acestea, oraşul Trollhattan, Saab AB şi fundaţia Wallenberg s-au grăbit să ofere 3.1 milioane de euro pentru a evita vânzarea istoriei brandului suedez. Maşinile de colecţie vor rămâne aşadar în muzeu. Odată cu ele şi cea mai importantă piesă, Ur-Saab, prima maşină produsă de constructorul scandinav după experienţa sa în domeniul aviatic. 

via | autocar

Comentarii (12)

  • Pai normal!
    "Nu mor caii cand vor cainii" este echivalent cu "Cineva acolo Sus ne iubeste"...
    26 10
  • Sorin Geambasul
    fac pariu ca SaabCuantic este un tip in jur de 50 ani care probabil este somer proaspat, are un Saab 9000 ruginit in garaj de care crede ca este cea mai tare masina de la el din blocuri.
    16 34
  • Wrong!
    Pierzi pariul...Hai, clampaneste ceva despre subiectul din articol, daca te lasa inima; nu prea iti cade bine la stomac ca SAAB moare, dar nu se preda, hm? Considera-l doar inceputul...
    20 11
  • SI TOTUSI SAAB TRAIESTE :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Astia sunt fabulosi. Ba dau faliment ba nu dau....ba isi vand masinile de colectie ba nu le vand. PANA CAND ???
    15 3
  • Cuantic 2
    M-am saturat de papagalii astia de la Saab!!! Nu am nimic cu marca in sine,doar cu adunatura aia de prosti de la conducere!!
    R.I.P,Saab!!
    14 11
  • ...
    Cuantic 2: Tind sa cred ca nu sunt o adunatura de prosti ci din potriva. Aceasta stire va aduce un pic de liniste in suflete fanilor adevarati, cel putin pentru moment.
    In plus aceste "resuscitari" temporare demonstreaza ca cei de la conducere dau tot ce au mai bun pentru a tine marca in viata.
    Ei bine, acum Saab chiar mi-a starnit interesul desi sunt fan Volvo.
    5 3
  • AndreiRN
    Muzeu
    Nu de vandut sunt bune ci de donat la muzee unde viitori pasionati auto sa le viziteze si sa invete sa evite greselile facute de ei.
    Acuma sefi SAAB traiesc pe banii statului sau GM?
    8 5
  • SAAB Automobile este un bun inestimabil al statului suedez, asa ca de ce sa nu fie resuscitat cu banii acestuia?
    Dar exista si cetateni oarecare care nu numai ca traiesc pe banii statului, ci ii si irosesc, mai ales daca trec prin scoli si nu retin norme elementare de ortografie si/sau ortoepie, scotandu-si carentele in evidenta prin forme de manifestare publica (precum internetul). Asemenea "intelectuali" s-au tot perindat pe la carma tarii din 1944 incoace...Sper, asadar, ca simpaticul nostru AndreiRN sa nu aleaga finalmente calea raiului politic si sa ramana printre "coledzi" amarasteni ca alde noi, carevasazica, rezon!
    10 6
  • AndreiRN
    Adevar
    "SAAB Automobile este un bun inestimabil al statului suedez"
    Ai spus si tu un adevar.
    O firma de stat care a supt de la populatie cu nesimtire.
    Statul sa descotorosit de ea si ei au supt in continuare de la GM.
    Acuma sunt in cautare de alta "vacutza".
    Cat despre AndreiRN a lucrat 12 ani la Space Shuttle si acuma se joaca la F35 si Ares si stie ceva despre jucarii masculine.
    8 10
  • @sorin geambasu, un alt frustrat care nu poate dormi noaptea din cauza catorva zeci de fani amarati
    Geambasule, ai mare noroc ca nu s-a stabilit cuantumul pariului si ca fanii Saab sunt niste domni! Altfel, cu siguranta ca te bagam intr-o situatie financiara mult mai neagra decat cea cu care se confrunta Saab-ul in prezent. Nu stiu daca e bine sa vorbesc in locul altcuiva, dar pe SaabCuantic il cunosc, iar pe forum il cunoaste suficient de multa lume cat sa pun eu pariu ca in acest moment nea' Sorin Geambasul s-a facut de ceva maro si urat misrotisor!...
    6 3
  • Cititi mai jos ce intentii au americanii dupa caderea SAAB-ului:
    Ca o dovada in plus ca strategia de marketing a GM intrece orice asteptari privind penibilul: http://www.autonews.com/article/20120131/BLOG06/120139964/1499 Stimati prieteni de la automarket, ati putea sa-mi multumiti ca va dau o stire pe tava :)
    5 3
  • AndreiRN
    Succes
    Curand o sa asistam la renasterea Saabului si va fi cu mare fanfara si o masa bogata cu ratza pe orez.
    Va fi o masina de calitate superioara ce va fi incarcata la priza si cu optiunea de pedale pe toate 4 locurile unde pasageri vor putea face curent electric.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru