Sergio Marchionne va fi noul director al companiei Chrysler

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 07.05.2009
Pe langa functia de director executiv al grupului Fiat, Sergio Marchionne va fi si directorul Chrysler.

Chrysler va primi un nou director dupa ce va incheia producedurile ce tin de declararea insolventei si formarea unei aliante cu producatorul italian Fiat. Actualul presedinte Chrysler, Robert Nardelli, va ramane in functie pentru a supraveghea buna desfasurare a procesului de tranzitie al companiei Chrysler.

Marchionne confirmase intr-un interviu dat la mijlocul lunii aprilie faptul ca ar putea sa fie presedintele celor doua companii. Italianul va urma astfel exemplul lui Carlos Ghosn, directorul Nissan si al Renault, care a fost desemnat in functia de presedinte al consiliului de administratie Renault.

Consiliul de administratie Chrysler va avea sase membri alesi de guvernul Statelor Unite ale Americii si trei membri alesi de Fiat si va avea un director american. Numele acestui director nu este inca hotarat, dar este foarte probabil ca acesta sa nu faca parte din structura actuala de administratie a companiei Chrysler.

Via | JustAuto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru