SHANGHAI 2011: Buick Envision Concept anunţă un crossover interesant

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 20.04.2011
Crossoverele compacte au ajuns să fie studiate în detaliu până şi de constructorii americani, obişnuiţi cu forme mult mai masive. Envision Concept, creat ed Buick pentru China, este un exemplu bun în acest sens.

Moda SUV-urilor şi crossoverelor compacte tinde să se răspândească foarte repede pe toate pieţele lumii. După ce Nissan a avut un succes remarcabil cu Qashqai iar ceilalţi producători le-au urmat japonezilor, americanii încep să prindă gustul acestui tip de maşini şi promit să dezvolte modele interesante în următorii ani.

Unul dintre cele mai noi exemple este Buick, care la Salonul Auto de la Shanghai a prezentat conceptul Envision, o idee proprie despre cum ar putea arăta un astfel de model în gama constructorului american. Designul noului prototip este însă departe de liniile terne ale modelelor americane, amintind mai degrabă de cele dinamice prezentate de Mazda pe conceptele de generaţie recentă. De altfel, Envision Concept nu dispune de uşi, locul lor fiind luat de un panou care atrage atenţia prin nervurile curbate ale caroseriei şi care se deschide pe verticală pentru a face loc curioşilor care vor să vadă cum arată interiorul unui concept din 2011.

Tot la capitolul "elemente SF" notăm plafonul acoperit cu celule solare şi jante de 22 de inch, care nu se vor regăsi în versiunea de serie a modelului.

Interiorul face şi el parte din meniul oferit de un concept pur-sânge, acesta prezentând elemente precum ornamente din aluminiu satinat, iluminarea albastră şi head-up display-ul 3D. 

Sub capotă, Buick Envision beneficiază de un sistem hibrid de propulsie care este format dintr-un motor turbo pe benzină cu cilindreea de 2.0 litri şi din două unităţi electrice. Toate acestea sunt comandate printr-o cutie automată cu opt trepte. Cele mai interesante sisteme sunt reprezentate însă de sistemul de tracţiune integrală permanentă care transmite cuplul necesar fiecărei roţi în parte, în funcţie de context, şi şasiul construit dintr-un aliaj de carbon, magneziu şi aluminiu.

Conceptul Envision urmează să fie declinat într-o versiune de serie care va apărea cel mai probabil pe piaţă în cursul anului viitor.

Conform declaraţiilor oficialilor mărcii americane, acesta va fi destinat în special pieţei chineze, şansele ca el să ajungă în Europa - eventual sub o altă marcă - fiind minime.

via | Buick

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru