SHANGHAI 2011: Subaru XV Concept anunţă primul crossover al mărcii

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 19.04.2011
Subaru a dus la Salonul Auto de la Shanghai un concept care atrage atenţia atât prin culoarea sa electrizantă, cât şi prin idee. Se anunţă un crossover compact Subaru!

Subaru a prezentat la standul propriu de la Salonul Auto din Shanghai noul XV Concept, un prototip care anunţă primul crossover care va intra în gama mărcii nipone. 

Conform comunicatului oficial prezentat de Subaru, tema designului conceptului XV se numeşte Protren, termen care derivă din expresiile "Professional Tool" şi "Trendy Design". Logica utilizării acestui termen rezidă în faptul că Subaru vede în viitorul său model un SUV cu o imagine stilistică mult îmbunătăţită. Liniile frontale fac parte din ceea ce promovează Subaru în ultima perioadă, caracteristicile mărcii fiind regăsite din plin şi în ceea ce priveşte grila, blocurile optice sau zona posterioară a conceptului. Iese în evidenţă nuanţa exterioară pentru caroserie, botezată Electro Yellowgreen, care are şanse să fie regăsită şi pe versiunea de serie a modelului.

La interior, luminile reflectoarelor sunt atrase de consola centrală, ale cărei comenzi sunt înlocuite de două display-uri de mari dimensiuni.

Adio, butoane şi comenzi rotative! Pe conceptul dezvoltat de Subaru te simţi mai tehnologizat ca niciodată. Ideea nu este nouă, fiind preluată de la Tesla Model S, doar că, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în cazul modelului american, aceasta are şanse zero să apară în această formă în versiunea de serie. 

via | Subaru

Comentarii (4)

  • hmmm
    cum adik primul crossover?? da outback ce ii....nui crossover?? poate ii primul crossover compact din gama marcii nipone
    6 0
  • si a mai fost o editie speciala impreza crossover...
    5 0
  • de fapt nu a fost, exista si acum si se cheama tot impreza XV
    6 0
  • ardelean
    Pacat
    nu m-au impresionat pozele, seamana cu un Koleos
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru