Sindromul Toyota: GM va lua masuri preventive pentru toate modelele pana in 2012

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 06.04.2010
Americanii de la GM au anuntat ca vor echipa toate modelele cu transmisie automata din gama cu un sistem suplimentar de siguranta pentru a evita un accident in cazul in care frana si acceleratia sunt apasate simultan.

Recall-ul celor de la Toyota i-a pus si pe americanii de la General Motors pe ganduri, care au anuntat ca vor instala un sistem de siguranta suplimentar pe toate modelele echipate cu transmisie automata. Acest sistem este creat pentru a proteja utilizatorul de un accident in cazul in care pedala de acceleratie este blocata si acesta nu poate sa mai franeze. In momentul in care soferul apasa atat frana, cat si acceleratia, un sistem va inchide clapeta de acceleratie aducand motorul la turatia de la relanti si ajutand la incetinirea vehiculului prin frana de motor.

Cei de la General Motors au declarat ca nu au nicio problema cu niciul model de al lor, dar ca vor face acest pas pentru siguranta clientilor. Noul sistem de siguranta al celor de la General Motors este o masura in plus pentru a suplimenta increderea clientilor sai in masinile pe care le conduc acestia. Modelele precedente ale celor de la General Motors nu vor fi echipate cu acest sistem de siguranta suplimentar. Modelele General Motors echipate cu transmisie manuala nu au nevoie de un asemenea sistem de siguranta, deoarece legatura dintre motor si transmisie poate fi intrerupta instant prin actionarea ambreiajului.

General Motors are deja un standard pentru sistemele de franare cu care sunt echipate vehiculele sale care asigura clientii sai ca vehiculele se pot opri chiar daca ruleaza cu o viteza mare si ambele pedale sunt apasate pana la podea.

Vicepresedintele operatiunilor de la General Motors, Tom Stephens, considera ca GM are unul dintre cele mai bune sisteme de franare din industria auto, iar siguranta vehiculelor sale este atestata de datele guvernamentale privind numarul de accidente.

Via | FreePress

Comentarii (1)

  • george
    O PIEDICA IN CALEA UITARII
    Incepuse sa uite lumea de problemele Toyotei? Nici o grija, vine GM cu reminder-ul de rigoare la momentul potrivit.

    In alta ordine de idei, daca nea Tom Stephens vrea sa vada sisteme de franare destepte, sa se uite prin ograda altora ca cele de la GM, cu cateva mici exceptii, "suck big time"...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru