Skoda a lansat o nouă generaţie Octavia Tour

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 05.10.2010
Skoda Octavia Tour nu moare, ci se reinventează. Modelul care a rezistat 14 ani pe piaţă iese din producţie pentru a lăsa loc unui urmaş care vine cu un design nou şi un interior revizuit.

Esential

100 de cai putere dezvoltă ce amai puternică versiune pe benzină a modelului Skoda Octavia Tour.

La numai câteva zile de la debutul Salonului Auto de la Paris, unde a expus gama Greenline, Skoda aruncă pe piaţă o nouă generaţie a modelului Tour, un adevărat veteran al segmentului şi un best-seller de-a lungul carierei. După 14 ani de la lansarea oficială şi 12 de prezenţă pe piaţa din România, modelul ceh lasă loc unui urmaş care speră să reediteze succesul la nivel global: 1.4 milioane de unităţi vândute, dintre care 40.000 doar în ţara noastră.

Noua generaţie Tour preia designul prezent pe actualul model Octavia, înainte de faceliftul operat în 2009 pe toată gama. Interiorul se schimbă şi el, iar lista de opţionale devine ceva mai generoasă.

Disponibil în ambele variante de caroserie, sedan şi break, noul Tour vine cu motoare care respectă normele de poluare Euro 5, însă pot fi considerate modeste. Vorbim de două unităţi pe benzină, unul de 1.4 litri şi 80 de cai putere şi unul de 1.6 litri şi 100 de cai putere, disponibile pe întreaga piaţă europeană.

Skoda susţine că va exista şi o versiune diesel de 2.0 litri TDI, dar pentru alte pieţe.

Interiorul va fi revizuit şi va include o listă de opţionale bogată: airbag pentru şofer şi pasager, ABS, servodirecţie, închidere centralizată, oglinzi electrice, un volan cu patru spiţe şi un scaun al şoferului reglabil pe înălţime.

Noul Skoda Octavia Tour va fi disponibil la dealerii constructorului ceh începând cu această toamnă, preţul fiind însă o necunoscută.

via | Skoda

Comentarii (30)

  • ciudat. se va canibaliza cu O2 facelift
    11 12
  • A innebunit lupu'
    Cum poti sa ia 2 versiuni ale aceleiasi masini si la una sa-i spui Octavia si la altra Octavia Tour?!?
    Vad ca tampiti sunt si la altii nu numai la noi.
    Sau asta e modelul concurent pentru Logan =))) ?

    Am o presimtire ca nu o sa mai auzim de Skoda prea des prin clasamentele de vanzari auto acum ca au numai 3 masini: Fabia, Octavia si Superb. (Oare a auzit cineva de Yeti :))) ?)

    Fie tarana usoara adevaratei Octavia Tour, ai scos Skoda din kkt.
    21 17
  • Aiurea
    Nu se va canibaliza cu nimeni , uite ce paleta de motorizari are , nu mai zic de echipari .
    8 9
  • prostii
    thoamne ce kkt
    au innebunit astia de la skoda de tot
    12 11
  • stefanel
    Singurul minus il vad lipsa unei motorizari diesel, ar fi mers 1.6 100cp benzina si macar 1.6 tdi de 90cp. 1.4 de 80cp pur si simplu e prea slab pt gabaritul masinii si pun pariu ca in realitate consuma mai mult decat 1.6.
    19 2
  • stefanel
    Nici un motor nu poate consuma mai mult decat panarama de 1.6MPI .
    13 6
  • @cozappz
    De Roomster ai auzit? Noroc cu el, o sa revigoreze vanzarile Skoda.
    5 5
  • @Automarket
    "listă de opţionale bogată: airbag pentru şofer şi pasager, ABS, servodirecţie, închidere centralizată, oglinzi electrice, un volan cu patru spiţe şi un scaun al şoferului reglabil pe înălţime."

    Adică astea sunt toate opționale? Și dacă e așa, nu au și opțiune de volan rotund cu 3 spițe?

    Oricum, VAG o dă în bară în fiecare zi (vezi articolul ăsta, vezi face-lifturile Golfului și Passatului care se vând drept noi generații etc.)
    11 5
  • AC?
    Din cate stiu ac-semiautomat oferit pe octavia va fi inlocui cu ac-manual ca la fabia .

    Acest tour nu are nici Ac? nici mp3-cd-radio ?
    7 1
  • @vxf
    Ba da, motorul de1.2 in 3 cilindrii de pe Fabia Combi. Cam 12% aveam media la el la cei 64 de cp.
    6 3
  • lexion
    12 l/100km ?

    Tragic , ce sa zic mai mult, dar pentru consumul asta trebuie sa tragi un pic de el , un pic mai mult decat poate el sa duca.
    4 5
  • Vasilica
    Pentru specialistii de mai sus
    Va asigur ca nu din prostie a cumparat lumea atatea modele Skoda asa ca orice comentariu adus de x,y,z represinta doar cateva vorbe si atat.Ma refer strict la specialistii rumani care normal se pricep la tot IT,Masini,Fotbal,Femei, etc
    4 4
  • freaklikeme
    Hm
    Mi se par slabe motorizarile oferite, si parca tot vin cu "aceeasi Marie cu alta palarie". Oricum, la capitolul design, nu ma atrage deloc Skoda, iar noul Passat mi se pare o involutie.

    Vasilica, vad ca te framanta specialistii rumani, si ce represinta ei :). Mai bine uita-te un pic prin gradina proprie.
    5 4
  • @lexion
    Parerea mea de proprietar FABIA 1.2 HTP e ca tu mergi cam mult peste 4000 ture/min .
    VEZI ca masina merge bine si la 2500 rot/min cu un consum de 5-6l/100km. :)
    3 7
  • Cristi
    Nu v-ati prins ?
    Asta este vechea Octavia(cu motoare ceva mai mici + alte accesorii scoase si puse la "optionale" ) inainte de restilizare si acum au denumit-o Octavia Tour ! Probabil ca dupa ceva ani actuala Octavia va pati la fel, va trece cu pret ceva mai mic la gama Tour si tot asa .
    Partea buna este ca cine vroia inainte Octavia dar nu isi permitea acum va gasi una ceva mai usoara dar mai accesibila.
    6 2
  • Vasilica
    @freaklikeme
    Eu nu am zis nimic prietene tu vad ca esti cunoscator!
    Doar mi-am spus parerea te deranjeaza??!!
    2 2
  • @ala de si-a pus OPEL pe avatar
    "Timpitii" astia de la Skoda vand Octavia si Octavia Tour cum vand "timpitii" aia de la Opel Astra si Astra Clasic.
    5 2
  • Pentru toti destepti de mai sus :
    Voi visati inca la Logan sh si comentati de Skoda si de ce ofera ca motorizari si dotari.

    Voi vreti pret de skoda tour, cu dotari de Audi si motorizari de BMW ?

    nu sa inventat inca asa ceva, Skoda Tour este mai scumpa un pic decat Logan, vrei motorizari mai ok ai Octavia care ofera motorizari mai bune dar la alti bani.
    6 4
  • corect era
    skoda a transformat vechea skoda octavia in noua skoda octavia tour , de fapt nici ei nu stiu ce vand
    3 1
  • Stanila
    pai este normal doar vor scoate noul Skoda Ocatavia in curand
    1 4
  • Pacat de cei care si-au achizitionat modelul Octavia 2 acum 3-4 ani ca model nou, ca acum se vor reintalni cu noul/vechiul model, este un pic frustrant cand te gandesti ca acum 4 ani dadeai pe ea in jur de 20 000 euro cu cateva dotari de bun-simt, iar acum a ajuns la pret low-cost!
    Si stiu ca atat costa pe atunci, ca am o cunostinta care a dat atat pe un Octavia 2 1.9 TDI 105cp +plus cateva dotari!
    Slaba initiativa celor de la Skoda!
    4 1
  • Experti in IT,Masini,Fotbal,Femei = Regatzeni ??
    @clarkson: ar fi bine, dar nu prea cred.
    @mihai: Avatar - tzeapa. iti spun doar doua cuvinte: AXR si BJB.
    @Stanila: Astept Skoda Felicia in 2012.
    3 2
  • inapoi
    candva,seful VW spunea ca Skoda a evoluat prea repede si a ajuns prea apropiata ca VW din pc de vedere cost/calitate,iar in viitor Skoda se va axa mai mult pe segmentul low cost.cred ca modelul asta spune totul
    2 0
  • stefanel
    @vxf: Crede-ma, un 1.4 mpi de 80cp cu greutatea unei Octavia e jale, si nu ma refer doar la dinamica, ci si la consum. E o chestie testata, si da, in ciuda consumului destul de mare la 1.6, tot il depaseste 1.4. Pur si simplu, se chinuie si tb sa foloseasca mai multa benzina.
    @dan: 1.2 htp consuma mult prea mult pt cilindreea sa, iar daca mergi pana in 2500 rpm risti sa fi injurat de foarta multa lume, parerea mea (bine, acum mai putin, ca de cand cu criza, se misca lumea de zici ca e cortegiu funerar, ca sa scoata consum mai bun). Sa nu uitam cum a aparut motorul asta, e doar un 1.6 mpi cu un cilindru taiat, si cum "donorul" consuma oricum prea mult, ce-a iesit din "coasta" lui a urmat acelasi drum.
    Din pacate, batranul 1.9 TDI nu mai poate indeplini normele Euro 5, asa ca sarcina de a oferi un diesel la pret de "dumping" e destul de grea.
    4 0
  • john87
    dan
    bine spus 1.2 consum de 5-6l dar tu la 2000-2500tr mai mult stai pe loc a si poate scoti consumul asta dar in oras iti i-a galeata linistit
    1 0
  • kumite
    Motoare in europa
    Ce-am vazut aici in rumanica,mama?99% din motoare sub 2 litri.
    Motoare de drujbe si masini de tuns iarba.
    Deh,foame mare!
    0 2
  • Pa ,micuto...
    Si cu asta, era in care s-au produs masini si nu bazaconii,ca in prezent, prin Skoda Tour=Golf 4 ,s-a sfarsit.Pacat...Eu cred ca daca montau motoare Euro 5 pe Tour, se mai vindea 15 ani
    5 1
  • A fi Tour sau a nu ... fi Skoda
    Optionalele: "airbag pentru şofer şi pasager, ABS, servodirecţie, închidere centralizată, oglinzi electrice, un volan cu patru spiţe şi un scaun al şoferului reglabil pe înălţime" existau in dotarea standard a Tour-ului (exceptie fiind inchiderea centralizata). Octavia I > Octavia Tour > Viitoarea Octavie Tour nu mi se pare evolutie, ci din contra. Octavia RS din 2004 avea motor de 1.8 cu 180 caluti, cred ca daca se repunea pe linia de asamblare faceau mai multi bani decit cu minunatul prognozat motor Euro5 de 1.4l. Am Tour din 2005 cu motor de 1.4 si consuma in oras mai mult de o galeata.
    3 0
  • hm
    prea mult succes are vw...parca ii doare undeva de concurenta, is prea mandri, le merge bine.
    1 0
  • Jenant
    :)) E ridicol! Suntem in 2011? M-am uitat acum pe o brosura de la Skoda si sunt fix dotarile de la Tour din 2006 cand am luat-o eu, nici macar telecomanda la inchiderea centralizata sau geamuri electrice spate sau un tempomat sau un ESP, nimic nimic in plus frate! Sunt si aceleasi preturi, pana acolo s-a mers, deci nu e criza nu nimic, oamenii clar au bani sa dea pe masini noi. Daca cumva apare motorina parca vad ca va fi undeva la 14.500 cat a fost 1.9 TDI asta a mea acum 5 ani! Caroseria are putin alta forma si scrie pe motor euro 5, atat! Si in plus doar benzinare ne duce cand e peste 5 lei litrul? :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru