Un designer italian a realizat primele schiţe ale viitorului Skoda Felicia

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.09.2010
Un tânăr designer italian a realizat două schiţe care prezintă viziunea sa asupra viitorului Skoda Felicia.

După cum ştiţi, Skoda va sista în curând producţia lui Octavia Tour şi va realiza un model low cost pe nume Felicia. Modelul respectiv va lupta pe pieţe emergente precum Rusia, America de Sud, Africa, India şi unele părţi ale Asiei cu Logan şi cu alţi competitori ai acestui segment de preţ. Un designer italian a realizat primele schiţe ale conceptului respectiv, inspirate din gama actuală a cehilor de la Skoda, care nu are şanse reale de materializare.

Schiţele prefigurează un sistem inovator de construcţie, care permite schimbarea modelului din hatchback în sedan sau station wagon. Sistemul respectiv funcţionează foarte simplu şi utilizează componente din plastic întărit pentru a furniza un nivel suficient de mare de rezistenţă fără a îngreuna prea mult modelul. Mai trebuie să mai menţionăm că Skoda Superb îşi poate deschide portbagajul în două moduri? Din păcate, fezabilitatea sistemului pentru producţie nu a fost anunţată, deoarece aceasta trebuie verificată de cei de la Skoda, nu de un designer care nu are o legătură directă cu marca.

Mai avem de aşteptat aproape doi ani până la debutul lui Skoda Felicia, timp în care se pot întâmpla foarte multe lucruri în ceea ce priveşte design-ul noului model. Evident, nu ne aşteptăm la materiale speciale pentru Felicia sau la introducerea tehnologiilor de ultimă oră pe acest model.

Tot peste doi ani vom vedea şi succesorul lui Logan, care ar putea aplica aceeaşi reţetă de succes ca în cazul primei generaţii.

Via | Automocion 

Comentarii (4)

  • Claudiu
    Este foarte probabil ca noul model Skoda Felicia sa fie bazat pe modelul Suzuki Dzire
    Intamplator sau nu, schitele acestui designer italian prezinta un model Skoda cu un design foarte asemanator ( spatele este identic ) cu al modelului Suzuki Dzire ( versiunea in 3 volume a lui Suzuki Swift ce nu se comercializeaza in Europa ) . In ultimele luni, au aparut mai multe informatii atat in presa germana cat si in cea indiana care dau ca sigura comercializarea modelului Dzire cu mici modificari de catre Skoda pe piete in care varianta Suzuki nu se comercializeaza ( ex. Europa ) . Cel mai probabil, Skoda va comercializa noul Suzuki Dzire ( bazat pe noul Swift ) ce va aparea pe piata in urmatoarele luni . Imagini cu actualul Swift gasiti in urmatorul link : http://www.marutidzire.com/photogallery.asp?nav=pho . Peste doua saptamani la Salonul de Paris cred ca vom afla mai multe detalii despre acest model Skoda, iar foarte probabil, VW Group va anunta ca si-a marit pachetul detinut in cadrul Suzuki Motor Corporation la 30 % .
    8 0
  • Dumitru
    limba romana
    OK, stiu ca in presa de azi corectitudinea si eleganta exprimarii in limba romana nu mai au nicio importanta.

    Totusi, nu ma pot abtine sa nu zambesc observand cu cata usurinta poate fi scrisa o alaturare de cuvinte de genul "viitorul Skoda Felicia " sau "debutul lui Skoda Felicia"... :)

    Zici ca este scrisul lui Maria, zau asa...
    2 1
  • @ Dumitru
    Tare destept mai esti? Ai face bine sa mai citesti odata articolul si sa bagi la cap ca este vorba de model, care este subanteles. Iar daca tot romanul ii spune la VW el si la Skoda ea asta nu inseamna ca este corect gramatical. Depinde daca te referi la masina sau model. In cazul de fata se refera la model. Deci cred ca tu ar trebui sa pui mana sa mai citesti putin.

    Revenind la subiectul articolului.
    Sunt curios cum o sa arate pana la urma Skoda felicia. Si pana la urma de ce nu lanseaza modelul si pe piata europeana? Pararea mea este ca nu ar avea un succes rasunator din moment ce Dacia a acaparat o parte buna din piata, iar vesticii care au cumparat masina se arata multumiti de raportul calitate pret.

    Numai bine!
    0 0
  • hgrhjtgkrdhg
    URATA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DE MAMAfocului
    Mi-e nu-mi place cum arata, vedem ce se va mai intampla.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru