Salonul Auto de la Geneva 2014

Skoda anunţă 14 noutăţi pentru luna martie

Publicat Joi, 20.02.2014
de Sebastian Toma
Comenteaza 5
Skoda anunţă 14 noutăţi pentru luna martie - Poza 1
Skoda va prezenta 14 exponate la Salonul Auto de la Geneva. Pe lângă noul Octavia Scout şi conceptul VisionC, marca din Cehia anunţă "mai multe surprize".

Esential 2007 este anul în care a fost lansată actuala generaţie a lui Fabia.
Skoda a anunţat pe pagina sa de Facebook prezentarea a 14 modele în standul său de la Salonul Auto de la Geneva, programat în luna martie. Câteva modele au fost deja prezentate, cum ar fi cazul lui Octavia Scout şi a conceptului VisionC, dar multe rămân surprize pentru evenimentul auto derulat în Elveţia. Acestea vor fi însoţite de Superb Combi Outdoor şi, cel mai probabil, de conceptul care prefigurează viitoarea generaţie a lui Fabia, programată pentru lansare în decursul anului curent. Printre surprizele mărcii Skoda s-ar putea număra un nou concept de SUV, versiunea de serie a acestuia fiind programată pentru lansare înainte de 2016.

SKODA FABIA 3: design mai atrăgător pentru noua generaţie

Conceptul din imaginea alăturată prezintă o posibilă direcţie pe care ar putea să o urmeze designerii Skoda pentru viitoarea Fabia.

Dintre toate noutăţile pregătite de Skoda pentru Geneva 2014, cea mai importantă este noua generaţie a lui Fabia. Deşi vorbim despre un concept, acesta prefigurează a treia generaţie a subcompactei existente pe piaţă din anul 2007.

A treia Fabia va primi aceeaşi platformă modulară MQB a Grupului Volkswagen, programată să ajungă şi sub caroseria viitoarei generaţii Polo. În cazul lui Fabia, vorbim despre cea mai scurtă versiune a MQB-ului, dar noua Fabia va creşte în dimensiuni faţă de actualul model. Prin urmare, subcompacta cehilor cehilor va fi mai spaţioasă la interior şi va oferi un portbagaj mai mare.

INTERVIU: 5 întrebări pentru Jozef Kaban, designerul-şef Skoda

Urmareste Automarket
Pe lângă conceptul noii Fabia, cei de la Skoda vor veni la Geneva cu VisionC, un concept care prezintă ideile principale ale viitoarei filozofii de design a mărcii din Mlada Boleslav. Conceptul merge pe ideea de coupe cu cinci uşi, aplicând silueta de coupe pe o caroserie cu cinci uşi. Cuvintele cheie ale noului limbaj de design folosit de marca din Cehia sunt expresivitate, emoţii şi dinamism.

Via Skoda


Comentarii (5)

  • Dacia Plant
    Skoda Fabia defapt va fi un Spaceback mai scurt mai mult ca sigur.
    Tabla am vazut ca este foarte slaba. Ati vazut faza in B, cum un pieton a calcat pe un Mercedes w211 si acesta nu a patit nimic, iar Rapidu era indoti peste tot unde a calcat pe el :))
    6 26
  • bai nene, nu mai e ca acum 50 de ani sa aiba masina tabla de 5 cm pe ea, doar nu e tanc.
    conteaza ce e pe sub ea mai mult.
    22 3
  • Crystyann
    Adevarul este ca daca nu pun tabla de Volga totul e degeaba...
    Masinile din ziua de azi sunt facute sa preia cat mai mult din energia impactului - se numeste structura deformabila . Cel mai important este ca tu sofer sau pasager, sa fii cat mai in siguranta in celula aflata intre stalpi ( de asta stalpii masinilor sunt ami grosi ca cei de acum x ani ).
    dar ce sa ii faci, unii vor ca in urma unui impact sa mosteneasca masina intreaga :))
    17 1
  • Sa le numaram: Vision C (a.k.a Fabia Concept), Octavia Scout, "Un SUV Mai Mare Decat Yeti" Concept, iar restul, 11 editii speciale ale lui Rapid (ca n-are vanzari), ha, ha, haaaaa!

    Iar dupa ce va aparea noua Fabia, Rapid Spaceback va fi vanduta doar Dealer-ilor, la preturi infime, ce sa mai zic ce este o masina inestetica (zici ca-i cocosata), ha, ha, haaaaa!
    11 3
  • @mog
    Exact. Oricum viitorul este aluminiul....are calitati incontestabile. Tabla e bine sa o dam uitarii !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru