Skoda Octavia implineste 50 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.02.2009
Fabrica Skoda din Mlada Boleslav a produs acum jumatate de secol primul automobil Octavia.

Esential

2.000.000 unitati Skoda Octavia au fost vandute pana in prezent.

In 1959, primul automobil Skoda Octavia iesea pe poarta fabricii din Mlada Boleslav. Acest model a fost produs cu acest nume pana in 1971, cand a fost inlocuit de Skoda MB1000/ MB 1100. In 1996, Skoda a reinviat acest nume pe primul model creat in regie proprie dupa ce compania ceha a devenit parte a concernului Volkswagen.

Primul prototip al lui Octavia a fost creat in anul 1992, iar versiunea de productie a acestuia fost prezentata in 1996. Doi ani mai tarziu a fost lansata varianta Combi a acestui model, iar ulterior a fost lansata si o versiune cu tractiune integrala. In anul 2000, Skoda a lansat o versiune modernizata a acestui model, produsa si in prezent sub denumirea de Octavia Tour.

In februarie 2004, constructorul ceh de automobile a prezentat ce-a de-a doua generatie a modelului Skoda Octavia. In anul 2008, Skoda a prezentat facelift-ul celei de-a doua generatie a modelului Octavia la Salonul Auto de la Paris. Pana in prezent, Skoda a vandut doua milioane de unitati ale modelului Octavia.

Via | Skoda

Comentarii (1)

  • Skoda Octavia
    La multi ani Skoda ! La multi ani Octavia ! O masina frumoasa..
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru