Skoda va lansa un model de oraş în 2012, bazat pe VW Up!

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.06.2011
Potrivit englezilor de la WhatCar?, Skoda va lansa un nou model entry-level în 2012, care va fi destinat mediului urban şi va avea o lungime de 3.4 metri.

Oficialii Skoda le-au dezvăluit celor de la WhatCar informaţii despre viitoarea lor gamă de modele. Aceasta va cupride un nou entry-level, un nou hatchback de clasă mică şi o Octavia mai mare. Cu ajutorul acestor modele, Skoda speră să-şi dubleze vânzările până în 2020. Primul model care va debuta este un vehicul de oraş, care va avea o lungime de 3.4 metri şi va fi mai ieftin decât Fabia. Respectivul vehicul este bazat pe platforma lui Volkswagen Up!

Viitoarea citadină de la Skoda va debuta alături de un motor pe benzină, după care va fi introdusă o motorizare electrică în gamă. Pe viitor, ar putea fi introdus şi un hibrid echipat cu un motor diesel, anunţă publicaţia britanică. Astfel, Volkswagen Up! va avea atât o versiune Seat, cât şi o versiune Skoda, dar acestea vor avea preţuri diferite de pornire şi clienţi-ţintă diferiţi. Viitorul Volkswagen Up va avea un preţ apropiat de cel al lui Polo, spun cei de la WhatCar.

Viitorul model din gama Skoda va fi situat între Fabia şi Octavia.

Vehiculul respectiv va prezenta un design inspirat din cel al conceptului VisionD şi doreşte să atragă clienţii tineri. Pentru "a-i face loc" noului model, Octavia va deveni mai mare, în timp ce Fabia îşi va păstra dimensiunile. Sunt şanse ca respectivul model să fie un hatchback de segment C sau un crossover, dat fiind aspectul lui Skoda Design Concept, cunoscut şi sub numele de VisionD.

Via | WhatCar?

Comentarii (3)

  • @
    De abia astept modelul mini.
    Dar cat vreau sa mareasca Octavia ? Este mare destul, iar pentru cei care vor mai mult spatiu exista Superb. Superbul, il vor face cat un S-class, daca pe Octavia o vor face mai mare ?
    9 7
  • felicia
    daaaaaaaaa "superbul" o sa concureze chiar cu S Class :)) acum serios: la cat de disperati sunt fanii VAG, nu-i exclus sa faca asemenea comparatii...
    25 17
  • @
    @felicia: Eu ma refeream la dimensiuni !!!!!!!!!!!!!!!! Ce se va intampla cu Superbul, ma intrebam....... !!!!!
    La cat de disperati sunt fanii ANTI-VAG, nu-i exclus sa vedem astfel de comentarii....
    19 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru