Skoda Yeti, primul SUV ceh vine in 2009

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.06.2008
Skoda pregateste un SUV de clasa medie, bazat pe conceptul Yeti. Viitorul model va fi prezentat la Geneva, anul viitor.

Dupa dezvaluirea noii generatii Superb, Skoda se misca cu pasi repezi catre o noua premiera. Este vorba despre versiunea de productie a conceptului Yeti, un SUV de clasa medie care vine sa ingroase randurile celor care devin fani ai brandului ceh.

Versiunea de productie a fost aprobata in aprilie 2007 si de atunci constructorul ceh nu a mai emis nici o informatie despre ceea ce se vrea primul off-road-er pur din gama Skoda.

Eckhard Scholz, directorul departamentului tehnic Skoda a declarat ca viitorul model va pastra numele Yeti si va consemna o cifra de vanzari anuala de 50.000 de unitati.

Asa cum era si normal, Yeti va fi disponibil in varianta cu tractiune integrala sau doar fata, transmisia 4X4 fiind asteptata sa insumeze cel mai mare procent din vanzarile totale.

Noul Yeti va fi propulsat de o serie de motoare imprumutate de la Volkswagen, printre care unitatea de 1.6 litri FSI, in patru cilindri, pentru versiunea de baza, diesel-urile de 1.9 si 2.0 litri si benzina de 2.0 litri pentru varful de gama.

Sasiul si trenul de rulare vor fi imprumutate de la actualul sedan Octavia.

Versiunea de serie va debuta pe strazi abia spre sfarsitul lui 2009, insa ne putem astepta ca Skoda sa dezvaluie Yeti mai devreme, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, din luna martie.

via | MotorAuthority

Taguri: Octavia, Skoda, Yeti

Comentarii (4)

  • mamaia din baneasaa
    skoda
    o stire afumata - inca de acum 2 luni se stiu detali despre Yeti.
    0 1
  • fratilor!!
    reclame
    scoateti fratilor reclamele alea de iti umple tot ecranul!! nici nu mai poti citi de ele. cand apare una cand apare alta!!
    1 0
  • pentru cititori
    Stim ca reclamele introduse zilele acestea v-au iritat, dar promitem ca in cel mai scurt timp veti scapa de acest inconvenient. Va multumim pentru rabdare!
    1 0
  • clarkson
    reclame
    Măcar dacă ar merge X-ul din colţ... Pana una-alta, în Opera click dreapta-> Block content :)
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru