SOC: GM si Chrysler ar putea fuziona

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 13.10.2008
Presa americana anunta ca GM si Chrysler au inceput negocierile pentru fuziunea celor doua companii.

Esential

50% sunt sansele ca fuziunea dintre GM si Chrysler sa aiba loc, conform unor surse apropiate situatiei.

Doua dintre cele mai mari publicatii din SUA, “New York Times si “The Wall Street Journal” anunta ca General Motors si Chrysler au inceput negocierile pentru o eventuala fuziune.

Presa americana sustine ca cei doi giganti auto intentioneaza sa depaseasca impreuna criza din industria auto, motiv pentru care au deschis de mai multe luni o serie de discutii prin care urmaresc sa realizeze un lucru istoric in economia americana.

Surse apropiate situatiei sustin ca sansele unei intelegeri intre GM si Chrysler sunt „50-50”, iar despre o eventuala fuziune se spune ca se poate sti sigur abia dupa cateva saptamani, timp in care vor avea loc si alte runde de discutii.

Oficialii GM au refuzat sa faca comentarii despre posibilitatea unei fuziuni cu grupul Chrysler, specificand doar ca GM discuta cu mai multi producatori auto in probleme de interes comun. De cealalta parte, Chrysler confirma ca sunt interesati de o alinata in industria auto.

Analistii economici sunt de parere ca fuziunea dintre cei doi giganti auto nu trebuie sa mire pe nimeni, un nou grup urmand sa domine, cel putin numeric, piata auto mondiala, iar raspunsul la unele probleme cum ar fi criza financiara ar putea fi mult mai simplu in contextul in care doi membri ai Detroit 3 si-ar uni fortele.

Via | NYT via WSJ

Taguri: Chrysler, GM

Comentarii (5)

  • george
    ...SO THEY WILL CRASH AND BURN TOGETHER...
    ...I can`t wait to see that...
    0 0
  • zarnesteanu
    Georgica baiatule
    Da tata o fuga de te cauta la mansarda. Dup-aia, aprinde o lumanare la biserica si cand termini rugaciunea pentru un dram de intelepciune, mai roaga un psiholog sa de un ochi in putul tulbure al gandirii care te face sa simti atata ura impotriva Americii.

    Vezi ca aia de la Kremlin sunt mari mesteri la impaiat urangutani. Poate iti gasesti si tu un loc in eternitate alaturi de taica Lenin. Sunt sigur ca ati avea o gramada de discutat, sifilisul de la creier nefiind ultimul lucru pe care il aveti in comun.
    0 0
  • george
    CU O GREATA TOTALA RASPUND ACESTEI PENIBILITATI DE COMENTARIU…
    @ zamesteanu

    Stranie coincidenta: editorialul de azi vorbeste chiar de unul ca tine...adica picat din elicopter si cu IQ subunitar care “le vede” ca un expert...Daca aveai macar o vaga idee de ce se intampla in industria auto Americana acu` taceai din gura...

    In alta ordine de idei, am certitudinea ca tu ai mare nevoie sa faci ceea ce-mi sugerai tu mie... legatura pe care ai facut-o intre mine si urangutani, Lenin si sifilis la creier samd seamana izbitor cu simptomatologia schizofreniei...
    0 0
  • zarnesteanu
    Vai tu !!!
    M-au podidit lacrimile de emotie ca mi-ai raspuns. Sunt atat de miscat incat te rog data viitoare sa scrii si comentariul cu majuscule, nu numai. O sa vad mai bine printre lacrimi.

    Ieri-alaltaieri erai mare economist. Azi ai pocnit din degete si-ai scos un diagnostic. Maine probabil o sa aflam ca pictezi mai abitir ca Michelangelo.

    Bai izmana ... ti-ai gasit psiholog sau nici nu stii ce-i aia?

    P.S. I love you too. Don't forget to write.
    0 0
  • george
    Q.E.D.
    @ zamesteanu

    "Sunt atat de miscat incat te rog data viitoare sa scrii si comentariul cu majuscule, nu numai."

    "I love you too"

    Deci diagnosticul a fost corect...si daca vrei sa te tratezi, nu te duce la psiholog...ala nu te poate ajuta...incearca la psihiatru...desi, in stadiul asta, nici ala nu mai poate face nimic pentru tine...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru