Sportec a creat un Porsche 911 Turbo de 858 CP

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.07.2009
Elvetienii de la Sportec au modificat un Porsche 911 Turbo astfel incat sa ofere 858 CP si 870 Nm. Modelul poate accelera de la 0 la 300 km/h in 18.9 secunde.

Tunerii elvetieni de la Sportec au dezvoltat un pachet de modificari pentru Porsche 911 Turbo. Rezultatul eforturilor acestora se numeste SPR 1 si dezvolta 858 CP la o turatie de 8.200 rpm. Cuplul motor oferit de propulsorul bi-turbo de 3.6 litri atinge valoarea de 870 Nm la 4.800 rpm. Pentru a obtine aceste cifre, Sportec a folosit bielete din titaniu si a inlocuit toate elementele interne ale motorului, precum si turbinele.

Unul dintre principalele avantaje ale acestui model este masa sa redusa, care este de 1.345 kilograme, obtinand un raport putere/greutate de 637 CP/tona. Transmisia manuala cu sase trepte care echipeaza Sportec SPR1 este cuplata unui sistem de tractiune integrala permanenta, iar cele doua sisteme ii permit modelului sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 3.0 secunde. Sprint-ul 0-300 km/h este realizat in 18.9 secunde, iar viteza maxima a modelului urca pana la 380 km/h.

Pentru a avea o masa cat mai redusa si un coeficient aerodinamic cat mai bun, Sportec SPR1 are o podea din fibra de carbon si poseda elemente de caroserie construite tot din fibra de carbon.

Suspensia modelului este activa, iar discurile de frana sunt realizate din compozite ceramice. Interiorul este imbracat intr-o combinatie de piele si piele intoarsa alcantara, si poseda o cusca de protectie integrata.

Via | WorldCarFans

Comentarii (4)

  • Crysty
    Contact
    Are contactul pt pornit in partea stanga a volanului ?

    Ciudat ...
    1 3
  • titi frate
    titiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii aiurea esti! este traditia porsche cu contactul pe partea stanga...
    3 1
  • Crysty
    @ bula
    Imi place modul de abordare ! Sunt aiurea!
    Chiar nu stiam asta!
    Nu credeai ca sunt si persoane care nu stiu acest lucru?
    Ce rusine pt mine!
    Bai bula, vrei s-o stii pe ce-a buna: nu m-a pasionat Porsche asa ca prea putin conteaza pt cucul de la ceasul meu ca are Porsche contactul pe stanga!
    1 1
  • mdap...
    ce pot sa zic...
    belea.......
    daca vrei o masina pentru condus - e mult mai misto decat masini de fitze gen veyron sau zonda (evident daca esti in posibilitatea de a alege asa ceva)....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru