SsangYong a dezvaluit sedanul de lux Chairman W

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Constructorul coreean SsangYong a dezvaluit astazi primul sau rival pentru Mercedes S-Klasse: Chairman W.

Esential

10 airbaguri vor asigura protectia pasagerilor din noul Chairman W.
105.000 de dolari va costa noul SsangYong Chairman.
5110 mm este lungimea noului sedan de lux correan.

Cei care nu vedeau in SsangYong un competitor destul de puternic, pentru a se putea bate cu rivalii germani pe piata europeana si asiatica, vor trebuie sa se mai gandeasca. Astazi coreeni au dovedit ca pot ameninta oricare brand cu traditie. Chairman W este cel mai nou model SsangYong care vine hotarat sa castige un segment important al pietei sedanurilor de lux.

Anticipat anul trecut la Salonul Auto de la Seoul de conceptul WZ, noul Chairman W surprinde prin designul inspirat de la Mercedes S-Klasse si dimensiunile generoase. Cu o lungime de 5110 mm, o latime de 1900 mm, o inaltime de 1500 mm si un ampatament de 2970 mm, noul sedan de lux coreean promite suficient spatiu interior. SsangYong promite si o versiune de top cu 30 de cm mai lunga.

Sub capota se va regasi primul propulsor V8 de 5.0 litri produs in Coreea de Sud, conectat la o transmisie automata cu sapte rapoarte, 7G-Tronic, imprumutata de la Mercedes. Pentru cei care nu dispun de un capital suficient, SsangYong va oferi si o versiunea mai putin potenta, echipata cu un propulsor V6 de 3.6 litri.

Desi a apelat din nou la ajutorul constructorului german pentru cutia de viteze, SsangYong a dorit ca acesta sa ramana singurul "corp strain" folosit pentru dezvoltarea sedanului. De accea a renuntat la platforme imprumutate, ca in cazul predecesorului W124 si a gandit una noua, total diferita. Pe langa aceasta, constructorul coreean a dezvoltat si un sistem de tractiune integrala 4-Tronic capabil sa ofere stabilitatea rivalilor europeni.

Sistemul audio-video Harmon Kardon precum si pachetul de siguranta cu 10 airbaguri, dintre care si unul pentru genunchii soferului, completeaza atributele unui sedan de lux. Pretul pentru noul sedan de lux SsangYong va fi fixat la 105.000 de dolari, echivalentul a 73.000 de euro.

Comentarii (4)

  • ALX CT
    Rival?Pai e clona dupa S
    lol,mie m-i se pare ca e o copie cu mici modificari dupa S,mkr sa fie buna si mai ieftina decat S-ul ca poate s'o cumpara.Va salut si va doresc cate una in garajul fiecaruia :D :).
    0 0
  • fas
    Despre aceasta porcarie:fata de clasa S merzfaruri de avensis toyota...profil clasa E merzCOPII ieftine... trucuri de design... porcarie
    0 0
  • sigla
    Au adus odata cu modelul si noua sigla SsangYong?
    0 0
  • Oricat ar spune unii ca seamana cu S-class, ori cu E-class ori cu Toyota, nu cred ca se inseala nimeni; dar mie SsangYong mi se pare ca face cele mai urate masini din cate am vazut eu dupa Opel Zafira (editia anterioara)in coace.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru