Studiu de design: Lotus Eigne Electric

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 08.08.2008
Un tanar design a gandit un concept electric botezat Lotus Eigne, care functioneaza cu un motor pe fiecare roata.

Lumea designerilor auto ofera constant noi idei pentru marii constructori de automobile. Fie ca este vorba de vehicole futuriste fie ca este voba despre concepte realizabile, schitele tinerilor designeri atrag cu siguranta atentia marilor producatori.

Cel mai nou studiu de design ii apartine tanarului David Fearnley, un proaspat absolvent al unui curs de specialitate la Universitatea Northumbria, si prefigureaza un viitor concept Lotus, botezat Eigne.

Conceptul gandit de Fearnley dispune de un tren de rulare alcatuit din patru motoare electrice regasite pe fiecare roata, ceea ce ii ofera sportivei tractiune integrala. Motoarele electrice sunt alimentate de un set de baterii pozitionate sub podea.

Aceasta solutie permite gazduirea a patru persoane in habitaclu, dintre care un copil, coborarea centrului de greutate si racirea mai buna a bateriilor.

Dispunerea spatiului si a pasagerilor in habitaclu poate parea putin cam ciudata: scaunul soferului este pozitionat in centru, flancat de inca doua scaune.

In spatele soferului se afla un scaun pentru copii. Accesul in habitaclu este facilitat si de incorporarea unei sectiuni din acoperis in deschiderea usii.

via | CarScoop

Taguri: Eigne, Lotus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru