STUDIU: Mazda6, mai apreciată decât Toyota Avensis şi VW Passat CC în Germania

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.06.2012
Şi în acest an JD Power a publicat un studiu al satisfacţiei clienţilor de automobile din Germania. Pe primul loc, în segmentul berlinelor medii, s-a clasat Mazda6, devansând astfel Avensis şi Passat CC.

Esential

14.296 de şoferi a inclus studiul de anul acesta JD Power.

Mazda câştigă de partea sa publicul german. Cel puţin aşa arată cel mai nou studiu JD Power publicat în Germania. Potrivit acestuia, Mazda6 este în topul satisfacţiei clienţilor când vine vorba despre modelele din segmentul mediu. Sedanul japonez a devansat modele cu renume ca Toyota Avensis şi Volkswagen Passat CC, acesta din urmă învins chiar pe teren propriu.

Dacă Mazda6 s-a clasat în topul preferinţelor, fraţii săi mai mici nu puteau dezamăgi. Mazda3 a ocupat poziţia a doua în topul compactelor, în vreme ce Mazda2 s-a mulţumit cu poziţia a treia în topul sub-compactelor. Per total, Mazda s-a clasat pe locul patru în topul satisfacţiei clienţilor din Germania cu 798 de puncte, devansând astfel mărci premium precum Audi şi BMW.

În acest an, sondajul JD Power s-a desfăşurat pe un eşantion de 14.296 de şoferi, al căror automobil are în medie doi ani vechime. Evaluarea s-a desfăşurat după 67 de criterii, grupate în patru grupe de satisfacţie.

Prima a vizat nivelul de atracţie faţă de maşină (aprecierea performanţelor, a design-ului, a confortului şi a echipării) şi a avut cea mai mare pondere din rezultatul final, adică 27%.

A doua grupă a inclus costurile de întreţinere (consumul de combustibil, asigurarea, cheltuielile de service şi reparaţie) cu o proporţie de 25, a treia grupă a inclus calitatea vehiculului şi fiabilitatea (24%), în vreme ce în a patra grupă a fost trecută satisfacţia serviciilor dealerilor.

Comentarii (6)

  • minciuni platite de altii
    Pe primul loc este si va fi mereu RENAULT LAGUNA. Asta se stie!
    2 42
  • Laguna
    Da, pe primul loc la NEmultumirea clientilor :)
    23 3
  • chuck norris
    mazda
    cred si io ca e mai buna decat toyota avensis
    14 12
  • Bravo Mazda! O mare victorie pentru o mare firma care de multe ori este trecuta cu vederea din pacate!
    32 4
  • Danutz, poate crezi ca sunt rautacios, dar lasa ca e mai bine asa. Lasa-i sa se intrebe fara sa-si gaseasca raspuns , ce fel de masini fac japonezii si ca e "blat" ca nu au castigat nemtii. Anul trecut parca iesit Volvo pe primul loc.
    Sincer nu ma mir ca Mazda a luat premiul asta.
    19 1
  • Fara relevanta aceste studii! Intrebi un posesor Mazda 6 ce model prefera?!

    In mod cert vanzarile pe fiecare clasa releva competivitatea fiecarui model!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru