SUA: Fiecare masina casata prin programul rabla a costat 24.000 de dolari

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 30.10.2009
Desi programul Rabla din SUA a crescut vanzarile de automobile din aceasta tara, se pare ca fondurile de 3 miliarde de dolari au fost impartite intre 125.000 de vehicule casate. Costurile programului au ajuns astfel la 24.000 de dolari pentru fiecare masina casata.

Programul Rabla din Statele Unite ale Americii a generat doar 125.000 de vanzari noi, in ciuda primelor de casare colosale oferite. Mai mult decat atat, cele trei miliarde de dolari care au fost cheltuite pentru acest proiect au provenit din buzunarul contribuabililor americani, care au platit aproape 24.000 de dolari pentru fiecare vehicul casat.

Mai exact, desi au fost vandute 690.000 de unitati in decursul programului Cash For Clunkers din SUA, doar 125.000 de automobile au fost cumparate de catre persoane care nu intentionau sa isi schimbe masina in acest an. Dintre cele 690.000 de unitati, americanii ar fi cumparat oricum in jur de 565.000 de autovehicule in decursul acestui an. Tocmai de aceea, pretul real al programului a fost estimat de cei de la Edmunds ca fiind de 24.000 de dolari per vehicul casat.

Desi programul Rabla din Statele Unite ale Americii a reusit sa puna industria auto americana in miscare, iar dealerii au reusit sa isi plateasca angajatii, in timp ce fabricile au construit in continuare automobile noi, costul acestui program s-ar putea sa fie mai ridicat decat beneficiile obtinute in urma acestuia. Analistii de la Edmunds Inside Line considera ca vanzarile de automobile din luna octombrie ar fi putut atinge un nivel mai mare decat cel actual daca nu ar fi existat programul Rabla in SUA.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • catalinB
    :)
    ori nu ati inteles, ori nu ati stiut sa traduceti, ori nu va privepeti sa explicati...
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru