SUA: Limită de consum de 3.8 l/100 km începând cu 2025

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 18.05.2011
În Statele Unite autorităţile propun impunerea unei limite de consum de 3.8 litri/100 de km pentru fiecare maşină nouă înmatriculată începând cu anul 2025.

În Statele Unite, publicul susţine o ordonanţă propusă de guvern încă din luna octombrie, care presupune reguli mai stricte pentru vehiculele comercializate în SUA.

Agenţia federală SUA şi cea de protecţie a mediului au venit cu propunerea ca, începând cu 2025, toate automobilele înmatriculate pe piaţa americană să atingă o limită maximă de consum de 3.8 litri/100 de km. Propunerea a fost primită bine de majoritatea americanilor intervievaţi, aproximativ 60% dintre ei fiind pentru instalarea acestei măsuri. Prevederea nu va fi aplicată însă pentru camionete şi pick-up-uri.

În prezent, proiectul americanilor prevede ca începând cu 2015 să fie impusă o limită minimă de consum de 6.7 litri/100 de kilometri pentru maşinile noi. Deşi publicul american este pentru impunerea unor reguli mai stricte de consum, toţi producătorii auto prezenţi în SUA au respins categoric propunerea, fără a fi dispuşi să negocieze.

Măsura propusă de autorităţile americane ar putea aduce o economie însemnată în bugetul şoferilor din SUA.

Aceştia au cheltuit în 2009 aproximativ 2000 de dolari pentru a se deplasa pe tot parcursul anului. În 2011, autorităţile se aşteaptă ca suma să atingă valoarea de 3000 de dolari.

via | detnews

Comentarii (13)

  • :))
    La americani 1 aprilie e pe 18 mai? :)

    Ori ala de a propus-o o fi frate cu asta de a propus la noi dublarea filmelor in limba romana :)
    24 5
  • ce facatura...
    si-au dat seama petrolistii ca e pe terminate petrolul si acum vor sa profite pana la ultima picatura; oricum cei care sunt "ecologisti" pe acest site, sa stea linistiti ca ii doare in p de poluare pe cei care vor sa adopte legea; aici sunt in joc interese, prezentate sub perdeaua "bineleui planetei"; si cei care cred ca ce ieftin o sa fie sa circuli cu masina, pe baza consumului redus, sa stea linistiti ca pretul petrolului va creste "cat trebuie" si masinile vor fi mult mai scumpe, pt ca vor trebui sa implementeze tot felul de sisteme hibrid
    12 4
  • vali86
    petrolul nu e nici pe departe terminat
    led dupa parerea mea si a mai multor cercetatori zacamintele de titei nu au fost descoperite inca toate chiar daca omul se crede atotstiutor, si pana in 2050 se estimeaza nu faptul ca nu va mai fi titei ci faptul ca nu vor mai fi resurse sa aduca titeiul sus (adica bani), dar ia gandeste-te parintilor nostri ce le ziceau cand erau in scoli -ca in 30 de ani de la acea perioada nu va mai fi petrol de exploatat, astea is vrajeli am mai zis-o si o mai sustin inca romania are resurse inca la momentul actual comparabile cu tarile arabe sau din extremul mijlociu, si sunt de parere ca cine va detine romania pe viitor va face bani multi (nu vorbesc de guvernul actual sau cel din 90 incoace ca astia au furat cat au putut dar de acum iti trebuie putina minte ca sa mai poti sa furi iar multi burtosi din parlament/guvern nu au, de asta ii gasesti la inchisoare imediat cum si-au terminat mandatul)
    11 1
  • BaditzaEx
    cam irealista cifra...
    mai ales la ei, dar o idee f buna la fel si cea cu dublarea filmelor ( unde exista demult in Europa ) dar cu latratori de genu lu' GT-R e greu sa explici progresul ...
    4 9
  • corneliu
    nu e mare fleac
    asta e pt masinile inmatriculate incepand cu 2025, si doar pt masini mici. o sa-i vezi apoi pe americani... toti cu pick-up-uri (ca pt astea nu se aplica regula).. si oricum.. masini ca prius si alte inventii... se vor incadra in limita impusa. asa ca nu e mare scofala.
    4 0
  • 60 MPG
    Dar daca se poate dintr-un V8 de 5 litri, cam asta vor americanii .
    4 0
  • DAN_GRC
    asa e, doar ca...
    @vali86
    Petrolul nu se va termina asa curand, ok, dar daca peste 10-15 ani e de vreo 3 ori mai scump la pompa nu e prea bine zic eu, degeaba mai e in subsol daca va fi din ce in ce mai scump de extras, sau noile descoperiri vor fi in locuri mult mai greu accesibile, deci petrol mai scump.Deci la intrebarea ...cand se va termina petrolul??? Raspuns: niciodata poate,doar ca el va fi abandonat la un moment dat.
    10 0
  • Victor
    Mare branza,astia se refera la consumul mediu nu la cel urban,si poate fii atins foarte usor,daca nu ma credeti uitativa la ultimele motoare V6&V8 de la Mercedes care instalate pe CLS au un consum urban de 9 respectiv 12 la suta.Cel mediun fiind de 6 si 10 la suta,peste 15 ani si 3 generatii de motoare,transmisii plus reducerea gabaritului masinilor prin utlizarea materialelor mai uosoare(caroserii din aluminiu,frane ceramice,fibre de sticla samd),o sa vedeti ca cifra o sa fie o banalitate pentru o masina de clasa mare cu motor V6 pe banzina.Mai dau un exemplu,acum un Q7 cu motor V6 diesel Euro 6 consuma cam 8,6% in orasi,pt 2020 era anuntata o reducere cu 20% a consumului,cea ce va insemna ca acel Q7 va avea un consum de 7% la o putere de 300-350 CP,prin 2025 va avea un consum urban de 6-6,5.
    7 0
  • marius
    oameni buni....
    pana in 2025 vor fi ff multe masini electrice, cei care vor consuma 3-4 l / 100 km benzina vor fi tot americanii pt ca la noi in EU si China etc vor cam disparea motoarele (fie 3,4,6,8,10.12 cilindri) si vor fi cautate cele electrice.Pt ca nu ai taxe de platit,nu exista bujii,ulei motor filtre etc si omu se orienteaza la ce poate plati si ce se ofere (cere) pe piata auto si mai este ceva vor fi la moda si asta inseamna mult !!!!
    2 0
  • DAN_GRC
    Asa este , doar ca in 2025 daca se vor vinde ff multe electrice ma indoiesc ca nu vor fi taxe de platit ( vorbesc de 2025).De acord ca nu ai bujii,ulei, filtre, dar bateriile masinilor electrice se cam schimba o data la cativa ani,in functie de cat de mult mergi, sa speram ca va evolua destul de mult sa nu fie nvoei sa-ti schimbi bateria la jum vietii masinii
    2 0
  • si masinile sport
    si cum dracu iti vei inmatricula o masina sport? ca aia sigur nu va consuma atat daca are o herghelie de cai
    1 0
  • limita minima sau maxima?
    "In prezent, proiectul americanilor prevede ca începând cu 2015 să fie impusă o limită minimă de consum de 6.7 litri/100 de kilometri"

    Limita minima este si acum in vigoare :D

    Cred ca mai important este sa se stabileasca o limita maxima
    1 0
  • Praf in ochi
    Tehnologia exista si azi... ce cretini...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru