SUA: Toyota a răscumpărat în secret vehicule cu probleme de la clienţi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.11.2010
Cei de la Toyota au cumpărat sute de autovehicule cu probleme de la clienţii din Statele Unite ale Americii, informează Reuters. Oficialii americani ai mărcii Toyota au confirmat informaţia.

Potrivit celor de la Reuters, Toyota a răscumpărat numeroase vehicule cu probleme de la clienţii săi. Vehiculele respective au fost achiziţionate în baza unor contracte stricte de confidenţialitate şi achiziţiile aveau scopul de a închide posibilitatea unor plângeri din partea consumatorilor. Cei de la Toyota au fost trimişi în judecată deja într-un proces care numără peste 700 de pagini cu dovezi şi exponate care dovedesc faptul că producătorul nipon de automobile a încercat să ascundă faptul că unele vehicule aveau anumite probleme care ar fi putut provoca un accident în unele circumstanţe.

În vara aceasta, zeci de clienţi şi persoane juridice s-au plâns de problemele cauzate de recall-ul Toyota şi au pretins că au înregistrat pierderi financiare din cauza acestei neplăceri. Noua plângere vizează documente interne ale celor de la Toyota şi rapoartele făcute de inginerii care au lucrat la vehiculele cu probleme şi au încercat să simuleze accelerarea neintenţionată a vehiculelor pentru a testa ipotezele legate de potenţialele probleme pe care a încercat să le repare recall-ul operat de japonezi.

Adevărata problemă a celor care au instituit acest proces nu este recall-ul în sine, ci faptul că angajaţii Toyota ştiau de asemenea probleme de mai bine de zece ani şi nu au reacţionat în niciun fel, spun reclamanţii implicaţi în acest proces.

Oficialii Toyota din Statele Unite ale Americii au recunoscut că au răscumpărat vehicule despre care se presupunea că au probleme şi au menţionat că toţi clienţii au fost rugaţi, nu obligaţi, să semneze un contract de înţelegere. Respectivul contract nu avea nicio clauză de confidenţialitate şi nicio altă cerinţă, singura menţiune fiind o derogare a responsabilităţii. La începutul acestui an, cei de la Toyota au operat un recall care a vizat reparaţia a 5.4 milioane de unităţi din Statele Unite ale Americii. Inginerii Toyota au reparat pedale de acceleraţie care s-ar fi putut bloca în urma uzurii excesive şi au înlocuit preşurile vehiculelor respective.

Via | Reuters

Comentarii (2)

  • asa, si???
    6 5
  • "edi80" ce zic de asta ?
    off-topic : in America se folosesc materiale de calitate mai slaba ca in Europa
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru